Yoga- och retreatresa till Villa Dorothea i Spanien 2019

Yoga- och retreatresa med Inger Solên till Villa Dorothea i Spanien

Välkommen att ta del av en avstressande, hälsosam, kravlös resa. Som är välgörande för kropp, själ och sinne. Du får göra lugn, mjuk, avstressande MediYoga som passar alla och enkla mindfulnessövningar som hjälper dig att vara närvarande här och nu. Du behöver inte ha gjort yoga tidigare.

Vi bor på vackra exklusiva retreaten Villa Dorothea som ligger i Bella Orcheta vid Aitana bergen, Costa Blanca kusten, 40 min bilresa från flygplatsen i Alicante.

Vila Dorothea är omgivet av vackra berg som du kan vandra i, det finns en saltvattenpool, träningsrum och elcyklar att låna.

Du blir serverad tre måltider per dag. bestående av vegetarisk, vegansk och rawfood som lagas av kökets fantastiska kock.

Det finns 136 st statyer att titta på och många vrår och krypin om du önskar en egen stund.

Åker du 10 min med buss/taxi kommer du till medelhavet och stranden i Vila Josa som är en gammal fiskeby. Vila Josa har Spaniens äldsta chokladmuseum / fabrik och Gamla Staden är utnämnd av UNESCO som ett världsarv.

MediYoga är en terapeutisk yogaform som innehåller mjuka rörelser, andningstekniker, avslappning och meditation. Den är utformad så att alla kan göra den efter sin förmåga och förutsättningar i sin takt, Passar även dig som är frisk då yogan är en fysisk, mental och andlig träning som främjar en inre utveckling mot ökad medvetenhet. Det finns ett flertal studier gjorda på MediYoga bla på Karolinska institutet och Danderyds sjukhus.

Inger Solèn upplevs av sin yogadeltagare som mycket lugn och behaglig, då hon förmedlar yogan på ett varmt positivt sätt. Det kännetecknar även hennes yoga, att hon förmedlar lugnet och har ett djup i sina pass.

Så här säger några av Ingers deltagare i hennes Yoga-klasser:

 • Upplever dig som ledare som mycket lugn och behaglig Detta kännetecknar också din yoga, att du förmedlar lugnet och har ett djup i dina pass
 • Uppskattar lugnet.
 • Alla övningar får ta tid och vilan mellan övningarna som gör att du stressar av. Trygghet.
 • Dina yogaklasser känns proffsiga utan att bli märkvärdiga, Finns en personlig och varm känsla.
 • Tycker mycket om din positiva, inkännande och behagliga energi.
 • Du förmedlar yogan på ett mycket positivt sätt. Man möts alltid av ett välkomnande leende när man anländer. Du talar och berättar om allt gott som de olika rörelserna gör med både kropp och själ, vilket triggar mig till att hålla ut. Dina yogapass är rofyllda och vi gör dem i vår egen takt och efter egen förmåga, långt bort från stress, press och krav. Du är fantastisk på att prata ner oss i ett avkopplande tillstånd när yogapasset är över, så bra att flera ofta somnar! J

Spanien i korthet

Spanien (officiellt Konungariket Spanien) är ett land som ligger i sydvästra Europa på den Iberiska halvön. Är en medlemsstat i Europeiska unionen. I Spanien ingår även ögrupperna Balearerna i Medelhavet och Kanarieöarna i Atlanten utanför Afrikas kust samt två autonoma städer i Nordafrika, Ceuta och Melilla. Staden Llivia en spansk exklav som ligger i Frankrike. Spanien har en yta på 504 030 km² och är det näst största landet i Västeuropa. Statsskicket är konstitutionell monarki med en kung. Valuta är Euro (EUR, €).

Landet gränsar i söder och öster till Medelhavet förutom en gräns på land med Gibraltar. Gränsar i norr till Frankrike, Andorra samt i nordväst och väster till Atlanten och Portugal. Spanien hade totalt ca 47,15 miljoner invånare den 1 januari 2011 enligt spanska statistiska centralbyrån. Befolkningstäthet är 91,19 per km². Högsta punkten är vulkanen Teide på Teneriffa, som ligger 3 718 m ö.h. Spaniens största sjö är Lago de Sanabria 3,68 km² och längsta floden heter Tajo är 1 038 km lång.

Spaniens historia
Landet grundades år 1469 som en dubbelmonarki när Ferdinand II av Aragonien och Isabella I av Kastilien förenade de två rikena Aragonien och Kastilien genom ett giftermål. År 1492 erövrades det muslimska kungariket Granada som blev en del av landet. Redan år 1515 fick Spanien sina nuvarande gränser då kungariket Navarra erövrades.

Språk som talas i Spanien
Huvudspråket är spanska men språk som innehar viss officiell status är också katalanska, baskiska, galiciska och aranesiska. I Val d’Aran, Katalonien, är även den aranesiska dialekten av occitanska officiellt språk. Katalanska, galiciska, aranesiska och spanska kommer alla ursprungligen från latin. Baskiskan skiljer sig markant från de övriga språken.

Källa: Wikipedia, Nationalencyklopedin (NE), The World Factbook – CIA, http://www.omspanien.se/fakta/, http://www.spain.info/sv

Alicante
Den spanska staden Alicante ligger precis vid Medelhavet längs den kända kustremsan Costa Blanca. Staden är störst inom Alicanteprovinsen och dessutom ”huvudstad”, vilket innebär att du här hittar allt du förväntar dig av en större stad vid havet – ljuvliga stränder, fantastisk mat, shopping och härliga promenader. Alicante är dessutom perfekt beläget för dagsturer till bland annat Valencia och pittoreska Jávea.

Alicante har ett optimalt klimat där det sällan blir kallt, utan håller sig på en skaplig och behaglig temperatur även under vinterhalvåret. Sommartid är antalet soltimmar många och närheten till det svalkande havet är bara en av stadens alla fördelar.

Alicante erbjuder sina besökare allt från historiska monument som slott, palats och fästningar till välbesökta museum och gallerier. Alla stadens stränder bjuder in till sol och bad. Här hittar man både större och livliga stränder liksom mer avlägsna stränder för den som önskar lite mer lugn och ro.

Som den kuststad Alicante är finns här ett stort utbud av restauranger där man kan avnjuta dagsfångad fisk och skaldjur med ett gott spanskt vin. För att undvika att bli utan bord på någon av stadens mest välbesökta restauranger kan det, framför allt sommartid, vara bra att reservera i förväg

Villa Dorothea
Vi bor på ljuvliga, exklusiva, avskilda retreaten Villa Dorothea, Bella Orcheta, norr om Alicante. Det är ca 40 minuters bilresa från flygplatsen i Alicante. Här finns saltvattenspool, 136 statyer(!), massor av vrår och kryp in för att du ska kunna hitta en egen vrå för lugn och reflektion. Villa Dorothea är omgivet av berg och tystnad. Det finns elcyklar att låna, berg att ströva och vandra i med olika svårighetsgrad. Medelhavet och stranden ligger 12 min bort med buss eller taxi.

Det här är ett exklusivt litet ställe. Det är inget hotell och det finns inte så många rum så vi bor två och två med delat bad. Under veckan har vi hela stället för oss själva!

Villa Dorothea Retreat är som ett yogaslott där du bara genom att komma in i yogasalen förvandlas till en riktig yogaprinsessa!

Köket är helt vegetariskt med en fantastisk kock som kan vegetariskt, veganskt och raw food. All mat är ekologisk. Alkohol kommer inte att serveras och tillåts inte heller på området. Likaså tillåts inte rökning på området.

 

Bra att veta inför resan

Behöver du vaccinera dig för att resa till Spanien?
För att resa till Spanien behöver du inte vaccinera dig mot någon sjukdom. Som i andra delar av världen rekommenderas att ha stelkrampsvaccinet uppdaterat om du ska vara i kontakt med naturen och landsbygden och även ha resten av allmänna vaccinen uppdaterade.

De spanska myndigheterna, alltid undantagsvis, kan låta resande genomgå en medicinsk undersökning för att garantera att resande inte har någon av de karantänssjukdomar som avses i Internationella hälsoreglementet.

Vilken dokumentation behövs för att resa till Spanien?
Den dokumentationen som behövs för att resa till Spanien varierar beroende på från vilket land resande kommer ifrån.

Om du kommer från ett EU-land, Schweiz, Norge, Island eller Liechtenstein: Du måste ha med dig ett giltigt pass eller ID-kort. Dessutom, om en minderårig reser med en giltig ID-handling måste den åtföljas av ett föräldratillstånd.

Vilka produkter får föras in i Spanien?
Resande tillåts, vid inresa i Spanien, ta med sig sitt personliga bagage i vilket han/hon får ha varor för eget eller familjens bruk eller varor avsedda som gåvor utan att varornas natur eller mängd gör att de anses vara kommersiella varor. Den uppskattningen utförs av tulltjänsten vid gränsposten.

Kontantbelopp överstigande 9 999,99 euro måste deklareras. För tillfället får personer över 18 år ta med, 200 cigaretter eller 100 cigariller eller 50 cigarrer eller 250 gram röktobak. Angående alkohol så får en liter spritdryck med en alkoholhalt som överstiger 22 volymprocent föras in och två liter om volymprocenten är lägre.

Svenska ambassaden finns i Madrid
Calle Caracas, 25
28010  Madrid  (Madrid)
ambassaden.madrid@gov.se
http://www.swedenabroad.com/es-ES/Embassies/Madrid/
Tfn::+34 917022000
Fax::+34 917022040

Var köper jag min medicin?
I Spanien erhålls läkemedel på apotek. De är alla markerade med ett grönt kors. Du kommer att få dina recept från din läkare. Om du kommer från ett land i Europeiska unionen, eller om ditt land har hälsoavtal med Spanien, kommer du att ha samma förmån när det gäller receptbelagda läkemedel som spanska medborgare.

Var ska man ringa i nödfall?
Ring 112 gratis (gäller hela Spanien). Tjänsten ges på spanska, och även på engelska, franska och tyska i vissa turistområden.

Var är det förbjudet att röka?
I Spanien är det förbjudet att röka på alla slutna, offentliga platser (även i fordon i kollektivtrafiken). Det är inte heller tillåtet att röka på hälsovårdscentraler (detta gäller även platser utomhus på området), någonstans på skolor (utom utomhus på universitet/högskolor eller vuxenskolor) eller på områden kring lekplatser (platser utomhus avsedda för barn).Det finns undantag till dessa allmänna regler. Förbudet gäller inte heller privata klubbar. Hotell och liknande inrättningar kan ha särskilda rum för rökare, men dessa bör vara separata från rum för icke-rökare och ha fristående ventilation.

Vad bör man känna till om sjukvården om man kommer från ett EU-land?
Du har rätt till gratis läkarvård och vård på sjukhus:

Vården, mot uppvisande av det europeiska sjukförsäkringskortet, tillhandahålls av en husläkare på en hälsovårdscentral eller där du bor, om du inte kan förflytta dig. Om du behöver specialistvård eller vård på sjukhus får du lämpligt intyg av läkaren. Sjukhusen tar hand om akutfall.

Du behöver ett europeiskt sjukförsäkringskort:
Med det europeiska sjukförsäkringskortet får du den sjukvård som behövs under en begränsad vistelse, precis som spanska medborgare. Giltighetsperioden finns angiven på det europeiska sjukförsäkringskortet och det gäller i länderna i Europeiska unionen, Schweiz, Norge, Island och Liechtenstein.

Privata läkare och sjukhus i Spanien accepterar inte det europeiska sjukförsäkringskortet. Om du vill få sjukvård på denna typ av inrättningar bör du betala för detta själv eller teckna en försäkring som täcker det. Via denna länk kan du se var du kan skaffa ett europeiskt sjukförsäkringskort: Europeiskt sjukförsäkringskort

Om du behöver planerad medicinsk behandling måste du ha ett S2-intyg samt lämpligt intyg från behörig myndighet i ditt hemland. Tänk på att tandvård (med undantag för akuta utdragningar) och hemtransport vid sjukdom inte täcks i Spanien.

Om du har glömt ditt europeiska sjukförsäkringskort:

Du måste betala kostnaden för sjukhusvistelse, läkarvård och läkemedel i förskott och begära återbetalning från ansvarig myndighet. Visa alltid upp fakturorna.

Vid vilken tid öppnar affärer och företag?
De vanligaste öppettiderna är måndag till lördag, från kl. 9.30 till 13.30, och från 16.30 till 20.00. Stora köpcentra och varuhus öppnar 10.00 – 21.00 eller 22.00 oavbrutet. Dessa stora butiker är ibland öppna på söndagar. I kuststäderna, under högsäsong, är butikerna vanligtvis öppna kl. 22.00. Apotek ha öppet från 9.30 till 13.30 h, och från 16.30 till 20.00. I alla större städer hittar du apotek som har öppet 24 timmar.

Vilka dagar är helgdagar i hela Spanien?
Det finns flera olika datum i den spanska kalendern som är markerade som helgdagar, och de kan vara nationella, regionala eller lokala.

För 2018 är de följande dagarna helgdagar i hela landet:

 • 1 januari, nyårsdagen.
 • 6 januari, trettondagen.
 • 29 mars, skärtorsdagen (i hela Spanien med undantag för Katalonien och Kantabrien).
 • 30 mars, långfredagen.
 • 1 maj, internationella arbetardagen.
 • 15 augusti, Jungfru Marie himmelsfärd.
 • 12 oktober, Spaniens nationaldag.
 • 1 november, alla helgons dag.
 • 6 december, Spaniens författningsdag.
 • 8 december, firandet av den obefläckade avlelsen.
 • 25 december, juldagen.

Vid vilken tidpunkt serveras måltider i Spanien?
Frukost serveras vanligtvis halv åtta till tio på morgonen. Lunch, på restauranger, serveras mellan 13.00 och 15.30. Middag serveras från 20.30 till 23.00. Många anläggningar är öppna kontinuerligt hela dagen, särskilt barer och kafeterior; där kan du ha “tapas”, aptitretare och combo måltider.

Vilka språk talas i Spanien?
Spanska är det officiella språket på hela det nationella territoriet. Men andra språk samexisterar med spanska i vissa regioner i Spanien. Dessa är: Katalanska i Katalonien, Galicien i Galicien, Euskera / Baskien i Baskien, Valencien i Valencia och en särskild mängd katalanska som talas på Balearerna.

Vilka religioner praktiseras i Spanien?
Religionsfrihet garanteras av den spanska konstitutionen, även om majoriteten av befolkningen är katolsk. Andra religioner som också praktiseras i Spanien inkluderar islam, judendom, protestantism och hinduism, som alla har platser att göra sina ritualer.

Vilken typ av kläder ska jag packa?
I Spanien klär folk sig olika beroende på säsong, platsen de ska och omständigheterna. På kusten är det vanligtvis inte nödvändigt att packa varma kläder på grund av det milda klimatet. I det inre av Spanien varierar temperaturen från en säsong till en annan. Det spanska folket klär inte upp för mycket för att gå ut, men det beror självklart på var du går.

Hur är vädret i Spanien?
Spanien, ett av de varmaste länderna i Europa:

Spanien har ett övervägande varmt Medelhavsklimat, med torra somrar och vintrar med balanserade temperaturer. Här kan du njuta av mer än 300 soldagar per år. Det är ingen överraskning då det här är en av Europas varmaste delar.

Vilken valuta används i Spanien?
I Spanien används euron, precis som i alla andra länder i EMU.

En euro delas upp i 100 cent.

 • Det finns åtta olika mynt: 1, 2, 5, 10, 20 och 50 cent samt 1 och 2 euro.
 • Det finns sju olika sedlar med följande valörer: 5, 10, 20, 50, 100, 200 och 500 euro.

På följande sida hittar du information om växelkurser som kan vara användbara för att planera din resa:https://www.ecb.europa.eu/stats/exchange/eurofxref/html/index.en.html

 

På vilka andra sätt kan du betala?
Med kreditkort:

På samma sätt är betalning med de mest kända internationella kreditkorten väldigt vanligt i spanska butiker vilket normalt sett indikeras med skyltar vid ingången till butiken. När du betalar måste du visa upp passet eller en ID-handling.

Var kan du växla valuta?
Det går att växla valuta på växlingsställen och på en del banker. Den tjänsten erbjuds även på många hotell och resebyråer.

Är dricks obligatoriskt?
Nej, i alla lokaler i Spanien är betjäningen inkluderad i priset. Dock är det vanligt att lämna dricks på mellan fem och tio procent av det totala beloppet på barer, restauranger, hotell och taxi, beroende på beloppet och klientens generositet.

Kan jag ansöka om återbetalning av moms (I.V.A.)?
Köpare som är bosatt utanför EU kan ansöka om återbetalning av skatterna på inköpen, om det totala beloppet är över 90,15 euro. För att kunna ansöka om återbetalningen måste man be

om ett taxfree-kvitto i affären.
Det finns flera företag i Spanien som är auktoriserade att sköta återbetalningen av moms till turister. Förfarandet är väldigt enkelt, följ endast följande steg för att få återbetalningen:

 1. Ansök om taxfree-kvitto och visa upp intyg om bosättning (pass).
 2. Visa upp inköpen och stämpla taxfree-kvittona i tullen. (Kvittona måste stämplas inom 3 månader från inköpsdatumet.)
 3. Ansök om återbetalningsbeloppet från administrationsföretaget. Alla företagen har ställen för kontant återbetalning av moms på de största flygplatserna eller gränsposterna i Spanien. De kan också återbetala momsen till ett kreditkort, via banköverföring eller med internationell check.

Hur ansluter jag till internet och läser e-post?
Om du vill ansluta dig till internet så finns det många lokaler som erbjuder gratis Wi-Fi-anslutningar: kafeterior, restauranger, kiosker … Kostnadsfria uppkopplingar finns även på flygplatser, tåg- och busstationer samt på vissa köpcentrum och hotell. Ibland behöver du ett lösenord. Många platser erbjuder dessutom gratis Wi-Fi på allmänna platser, t.ex. i parker och på torg. Tänk på att många Wi-Fi-anslutningar brukar ha en begränsad hastighet och därför bara fungerar för tillfälliga sökningar. DU kan på samma sätt ansluta till internet via din mobil. I Spanien kan du dessutom utnyttja en mycket väl utbyggd 4G-täckning. Kom ihåg att kontrollera din ordinarie mobiloperatörs villkor och priser före avresan.

Hur skickar man ett brev och vykort
Du kan skicka ett brev från vilken plats som helst i Spanien. För att skicka brev måste du köpa frimärken, vilket du kan göra i affärer som även säljer tobak och heter ”Estancos” eller på postkontoren.

För att skicka brevet eller vykortet måste du stoppa det i en brevlåda som du kan hitta på gatan, på stationerna och på flygplatserna. Det går även, om ditt hotell erbjuder den tjänsten, att lämna det i lobbyn och låta dem sköta skickandet.

Om du vill skicka ett paket, girera pengar eller skicka ett telegram måste du gå till ett postkontor.

På Correos (spanska posten) webbplats finns komplett information om den här typen av försändelser.

Hur man ringer till och från Spanien.
Om du vill ringa till Spanien från utlandet, slår du +34 (koden för Spanien) följt av telefonnumret (9 siffror).
Om du vill ringa ett annat land från Spanien, ring 00 följt av landskoden och telefonnumret.
Om du vill ringa nationella samtal inom Spanien slår du numret utan prefix. Detta nummer ska innehålla 9 siffror, oavsett om det är en fast eller mobil.

Hur fungerar elektriska apparater i Spanien?
Elförsörjningen i Spanien är AC 220 Volt, 50 Hertz. Du behöver dock en adapter.

Vilket system av vikter och mått används i Spanien?
Spanien använder det metriska systemet (decimal) med sju grundläggande måttenheter, som kallas International System of Units (SI), som är giltigt i hela Europeiska unionen. Systemet reglerar alla enheter av vikt, mått och avstånd (meter, kilogram, sekund, liter, ton …).

Kan du dricka kranvattnet?
Dricksvattenförsörjning garanteras i hela Spanien. Vi har stränga kontrollsystem som garanterar vattenkvaliteten. Men i vissa Medelhavsområdet kustområden är förbrukningen av flaskvatten utbredd.

Reseöversikt

4–11 maj 2019

Lördag 4 maj 2019        Lokal Tid

Avresa Stockholm/Arlanda              14.30

Ankomst Alicante                                  18.30

Lördag 11 maj 2019

Avresa Alicante                                        10.45

Ankomst Stockholm/Arlanda          15.40

Program

Preliminärt dag-program resa den 4-11 maj 2019

8.00 – 9.30 Morgonyoga MediYoga

9.30 – 11 30 Frukost och Vila

11.30 -13.00 MediYoga & Mindfulness = MIMY

13.00 -19.00 Lunch – Egen tid

19.00 -20.00 Middag

20.00-21.00 Kvällsmeditation & Avslappning

Med reservation för ändringar i programmet

 

 

Vandringar

Vandringar med guide som du kan beställa på plats när du bor på
Villa Dorothea Retreat i Bella Orcheta
Mer info om utflykterna får ni vid ankomst.
(minst 8 anmälda deltagare på varje vandring)

 

1. Orcheta Trip: Vi går från Villa Dorothea längs Sierra Orcheta- Vi har en kort meditation längs vägen och vandrar i stillhet tills vi går kommer till. Här tar vi paus vid kaféet i kyrkan.
Tid: 2,5 timmar Pris 10 euro / person

2. Månvandring med måndans: Vi går från kyrkan i Orcheta upp på fjället klockan 20:00. När vi kommer till toppen och ser ut över havet och upp mot månen dansar vi måndansen.
Tid: 3–4 timmar Pris: 30 euro / person

3. Sella-tur med buffé i bergen: Vi kör till staden Sella och vidare in i dalen ett stycke. Detta är en rundtur där vi kommer ner till den buddhistiska dalen och har en lunchbuffé i bergen. Detta är en
populär plats för bergsklättrare som du kan följa under lunchen.
Tid: 5–6 timmar Pris 40 euro / person

4. Medelhavsvandring: Vi går längs Medelhavet och äter lunch på stranden levererat från Villa Dorothea för oss när vi anländer. Meditation och havsbad.
Tid: 5 timmar Pris: 30 euro / person

5. Camino The Compostella: Vi vandrar andra etappen på pilgrimsleden som går från Villa Joyosa. Vi går från Orcheta till Relleu. Vi äter lunch där och får sedan skjuts tillbaka.
Tid: 5 timmar Pris: 40 euro / person

6. Vandring mot Finestrat vid ”det sovande lejonet”: Vi kör till Polop och går därifrån mot Finestrat Medhavd lunch.
Tid: 5 timmar Pris: 50 euro / person

7. Tarbena-tur: Vi kör till Tarbena och går ca 2½ timmar. Vi har en kort meditation och går i stillhet halva turen. Lunch på restaurangen i Tarbena.
Tid: 5 timmar Pris: 50 euro / person

8. Kvinnovandring: Vi går från Sella-dalen till Guadalest. Vi går i tystnad till toppen av berget, meditativ dans och vila. Lunch i staden Guadalest.
Tid: 6 timmar Pris: 60 euro / person

9. Kvällsmeditation i bergen: Vi kör upp till staden Sella och in i buddhististdalen. Vi går 10 minuter till vår hjärteplats i olivlunden. Här har vi meditation och avnjuter medhavd dryck .
Tid: 2 timmar Pris: 15 euro / person

Massage kan bokas under tiden på Vill Dorothea. Betalning direkt till massören.

Kursledare Inger Solén

Inger Solén är utbildad MediYogaTerapeut och lärare av Göran Boll, som tagit fram MediYogan. Hon är även Barn- & Ungdomsyoga-instruktör samt MIMY-instruktör, vilket är en kombination av Mindfulness och MediYoga. MIMY är framtaget av Sara Emilyona, som även var Ingers lärare.
Hon har också utbildat sig till Spaterapeut hos Kerstin Florian och har gått Massage/energimassage-utbildning på Axelssons samt är utbildad Örtterapeut.

Hon har tidigare jobbat med människor inom olika områden inom frisk- och sjukvård bla som spaterapeut, undersköterska och barnskötare.

Yoga och hälsa är hennes stora intresse och livsstil.

Hon bor i Mora i vackra Dalarna där hon håller yogakurser och enskilda yogakonsultationer. Hon har även ambulerande verksamhet till andra orter där hon har yogakurser.

Mer om Inger hittar du på den här länken solensnaturpraktik.blogspot.com

Fakta och priser

Pris per person:
Resa: 4-11 maj 2019                                       15 990 SEK

Priset inkluderar:
Flyg ToR Stockholm-Alicante
7 nätter i dubbelrum inkl tre vegetariska måltider per dag
Transfer till och från flygplatsen
Yoga enligt program

Pris exklusive flyg och transfer        12 000 SEK


Tillägg:
Enkelrum om tillgängligt

Priset inkluderar ej:
Utflykter
Försäkring
Avbeställningsskydd

För mer information om försäkringar och avbeställningsskydd, se den här länken http://www.gronlandsresor.se/forsakring.html

Guide

Vandringar

Vandringar med guide som du kan beställa på plats när du bor på
Villa Dorothea Retreat i Bella Orcheta
Mer info om utflykterna får ni vid ankomst.
(minst 8 anmälda deltagare på varje vandring)

1. Orcheta Trip: Vi går från Villa Dorothea längs Sierra Orcheta- Vi har en kort meditation längs vägen och vandrar i stillhet tills vi går kommer till. Här tar vi paus vid kaféet i kyrkan.
Tid: 2,5 timmar Pris 10 euro / person

2. Månvandring med måndans: Vi går från kyrkan i Orcheta upp på fjället klockan 20:00. När vi kommer till toppen och ser ut över havet och upp mot månen dansar vi måndansen.
Tid: 3–4 timmar Pris: 30 euro / person

3. Sella-tur med buffé i bergen: Vi kör till staden Sella och vidare in i dalen ett stycke. Detta är en rundtur där vi kommer ner till den buddhistiska dalen och har en lunchbuffé i bergen. Detta är en
populär plats för bergsklättrare som du kan följa under lunchen.
Tid: 5–6 timmar Pris 40 euro / person

4. Medelhavsvandring: Vi går längs Medelhavet och äter lunch på stranden levererat från Villa Dorothea för oss när vi anländer. Meditation och havsbad.
Tid: 5 timmar Pris: 30 euro / person

5. Camino The Compostella: Vi vandrar andra etappen på pilgrimsleden som går från Villa Joyosa. Vi går från Orcheta till Relleu. Vi äter lunch där och får sedan skjuts tillbaka.
Tid: 5 timmar Pris: 40 euro / person

6. Vandring mot Finestrat vid ”det sovande lejonet”: Vi kör till Polop och går därifrån mot Finestrat Medhavd lunch.
Tid: 5 timmar Pris: 50 euro / person

7. Tarbena-tur: Vi kör till Tarbena och går ca 2½ timmar. Vi har en kort meditation och går i stillhet halva turen. Lunch på restaurangen i Tarbena.
Tid: 5 timmar Pris: 50 euro / person

8. Kvinnovandring: Vi går från Sella-dalen till Guadalest. Vi går i tystnad till toppen av berget, meditativ dans och vila. Lunch i staden Guadalest.
Tid: 6 timmar Pris: 60 euro / person

9. Kvällsmeditation i bergen: Vi kör upp till staden Sella och in i buddhististdalen. Vi går 10 minuter till vår hjärteplats i olivlunden. Här har vi meditation och avnjuter medhavd dryck .
Tid: 2 timmar Pris: 15 euro / person

Massage kan bokas under tiden på Vill Dorothea. Betalning direkt till massören.

Galleri

Frågor om resan?

Har ni några frågor om kursens program och innehåll, kontakta Inger Solén (inte Grönlandsresor, då Inger är mest insatt i kursens upplägg) Hon kan svara på alla typer av frågor när det gäller kursen. Du kan nå Inger på telefon 073-181 79 61. Om hon inte har möjlighet svara, lämna ett meddelande eller maila dina frågor till solensnaturpraktik@gmail.com