Yoga, mindfulness och qigong – Fryksås, Dalarna 

29/10 – 1/11 2020

Ladda batterierna och kom i balans inför vintern med en långhelg fylld med yoga, qigong, meditation, vila, mindful walking, vandring, härliga måltider och fina samtal.

Vi bor på mysiga Fryksås Hotell & Gestgifveri där vi också äter alla måltider. Stillhet, tystnad, lugn och ro samt en milsvid utsikt över blånande berg kännetecknar Siljansområdet. Läs gärna mer här om hotellet https://fryksashotell.se/

Varje dag startar vi med ett mjukt morgonyogapass eller qigong före den goda frukosten. På förmiddagarna varvar vi mindful walking med yogapass och meditationsövningar.
Efter lunch har du hela eftermiddagen fri för egen tid för vila eller höstpromenader i den vackra naturen kring Fryksås innan vi möts igen för ett yinyogapass och meditation. Kvällen avslutas med en gemensam middag i hotellets restaurang. En kväll gör vi Yoga Nidra, en guidad avslappning, samt kvällsmeditation.

Målet är att du ska komma hem utvilad och starkare till både kropp och själ och med några nya verktyg för att bibehålla balansen i ditt liv.

Yogan vi gör är lugn hathayoga på morgonpassen och yinyoga på eftermiddagspassen.

Hathayoga benämns ibland som den ”klassiska” yogan. Passet kan vara alltifrån mjukt och lugnt till mer dynamiskt och fysiskt utmanande, beroende på deltagarnas erfarenhet och förmåga.

Yinyoga är en mycket långsam och mjukgörande yoga där vi jobbar med fascian/bindväven. Den är välgörande både för musklerna, som en stretch efter dagens rörelser, och de inre organen, men också för avslappning och för att stilla vårt sinne inför meditationen.

Yoga Nidra är en guidad djupavslappning. Yogisk sömn kallar man det också.

Qi gong är en tusenårig kinesisk friskvårdsmetod där vi gör mycket långsamma rörelser som påverkar både kropp och själ.

Meditation innebär att stilla sitt sinne, vilket innebär att hjärnan får välbehövlig återhämtning. Du kommer får prova olika former av meditation för att hitta den metod som passar dig bäst.

Om Fryksås i korthet

 • Fryksås ligger 12 km från Orsa och 30 km från Mora i Dalarna. Det är en före detta fäbod som tillhör Bonäs by i Mora och ligger 503 meter över havet. Utsikten är storslagen. Klara dagar och kanske nätter kan man se ca 10 mil söderut. Fryksås Fäbod har en delvis gammal bebyggelse med anor från 1500-talet. Här passerar en etapp av den 34 mil långa Siljansleden för vandrare. Det finns även andra markerade vandringsleder samt cykelleder under sommaren och fina skidspår på vintern.Fryksås Hotell – en upplevelse utöver det vanliga. Hotellet finns i en av Sveriges äldsta och största fäbodmiljöer, med en hänförande utsikt över Orsasjön och Siljan.
  På Fryksås Hotell kan du både bo, äta och konferera. Att uppleva den unika fäbodmiljö som hotellet ligger i är som att vandra i en historisk resa från 1500-talet till nutid. Den unika platsen, miljön och historien tar tag i alla besökare på ett speciellt sätt. Helt enkelt en plats att bli förälskad i.Oavsett om det gäller en konferens, yogakurs eller en weekend tar personalen hand om gästerna med ledorden omtanke, njutning, och inspiration Här finner du lugn både sommar som vinter.Bra att veta inför resan:
  Väljer du att resa med allmänna kommunikationer till Fryksås, tar du tåget till Mora och beställer antingen tågtaxi eller ringer Orsa taxi tel 0250-409 00 som kan ge dig ett fastpris för resan Mora station-Fryksås hotell.Utrustningslista:
 • Yogamatta (OBS! Finn EJ på anläggningen så alla måste ha med egen)
 • Filt eller stor schal för avslappningen
 • Mjuka kläder för yoga
 • Extra tröja o strumpor för den lugna yinyogan
 • Kläder för promenader i området
 • Promenadskor
 • Regnkläder
 • Ombyte för middagarna
 • Anteckningsbok och penna

Reseöversikt


Torsdag 29 oktober 2020

Från kl 16.00 Ankomst och incheckning med fika
Samling till gemensam middag 18.30

Därefter aktiviteter enligt program

 

Fredag 30 oktober 2020

Aktiviteter enligt program

 

Lördag 31 oktober 2020

Aktiviteter enligt program

 

Söndag den 1 november 2020

Aktiviteter enligt program och hemresa

Yoga, mindfulness och qi gong i Fryksås

29 oktober – 1 november 2020

Prel program torsd-söndag

Torsdag 29 oktober 2020

Från kl 16.00 Ankomst och incheckning med fika
18.30 Middag med välkomstinformation
Mjukstart med yinyoga och en guidad avslappning

 

Fredag 30 oktober 2020

07.30 Mjuk morgonyoga – vi väcker kroppen
Ca 8.30 Frukost
Lugn byvandring i Fryksås
12.30 Lunch på hotellet
Vila, fri tid, bastu
15.30 Yinyoga och meditationsintroduktion
18.30 Gemensam middag
Kvällspass med meditation och avslappning

 

Lördag 31 oktober 2020

08.00 Qigong och gående morgonmeditation ute vid bra väder
08.30 Frukost i tystnad
10.00 Mindful walking
11.00 Hathayoga
13.00 Lunch på hotellet
Vila, fri tid, promenader, bad, fika
16.00  Chakrayoga och chakrameditation
18.30 Avslutningsmiddag

 

Söndag 1 november 2020

07.30 Qigong
08.30 Frukost och tid för packning
10.30 Yinyoga och avslutning
Utcheckning
12.30 Lunch och hemresa

Kursledare 

Ledare: Barbara Frilund-EkbergVem är då Barbara?
Fjäll, hav, och då och då en storstad, är de element där jag trivs bäst. Jag är bosatt i Grövelsjön i norra Dalarna sedan 1986 och har arbetat med turism främst i svenska fjällvärlden i hela mitt yrkesverksamma liv. Min familj består av min man och våra två söner, som nu är utflugna. Vår äldste son föddes med Downs syndrom och i tonåren fick han även diagnosen autism. Detta var en av de mer omvälvande och krisartade upplevelserna i mitt liv, men med facit i hand var det också en av de mest betydelsefulla händelserna för min utveckling till den jag är i dag. En upplevelse jag inte vill vara utan. Tack vare vår son har vi bl a tvingats lära oss andra kommunikationsmetoder, där förenklat teckenspråk är en av metoderna.

Genom mina 40 år i turistbranschen, främst i svenska fjällvärlden, har jag lång erfarenhet av att leda och utveckla människor. Idag arbetar jag som chefsstöd och utvecklar ledare inom turism, samt utbildar inom krishantering, värdskap, hållbarhet, stresshantering, hållbart ledarskap mm.

Jag är utbildad lärare i meditation, Hathayoga, Yin yoga, Yoga Nidra och Restorative yoga samt Qigong.

Mina formella meriter på det området är:
Hathayogalärarutbildning 200 h Om Yoga
Yin yogalärarutbildning 32 h Magdalena MecWeld
Qigong steg 1 och 2, Birgitta Gunnarsson
Yoga och vetenskaplig forskning, 64 h, Marian Papp
Restorative Yoga och yoga Nidra, 30 h Mona Anand och Ulrika Norberg

För några år sedan kom jag i kontakt med högkänslighet, hsp, och insåg att det var den pusselbiten som fattats i min värld. Här kände jag igen mig i många delar och förstod varför jag fungerar som jag gör och varför inte alla känner som jag. Under 2019 har jag genomgått ett personligt utvecklingsprogram Shine your light Mastermind för Carolina Gårdheim, där jag lärt mig använda alla mina förmågor i mitt ledarskap och i mitt arbete med grupper. Detta program har även öppnat upp och utvecklat min andlighet, som funnits med mig i livet ända sedan barndomen. Under 2020 fortsätter utvecklingen genom fortsättningsprogrammet, Shine your light Alumni för Carolina Gårdheim och Dag Gårdheim.

Min yogafilosofi är att alla kan yoga utifrån sina förutsättningar. Mina pass anpassar jag så att även du som aldrig yogat förut kan hänga med, medan du som är en van yogautövare också får din utmaning och fördjupning.  På grund av, eller kanske snarare, tack vare mina olika kroppsliga skador jag fått genom livet, scolios, wiplash, kotförskjutningar, ledvärk, axelluxationer och artros, har jag förståelse för de begränsningar vi kan ha i våra kroppar. Yoga är inte bara rörelser och positioner. Yoga är så mycket mer. Yoga är ett förhållningssätt som handlar om balans både i det yttre, men ännu mer om balans i det inre. Yoga handlar också om att skapa frid i sitt sinne och därmed också skapa fred på jorden.

Du kan läsa mer om Barbara på den här sidan http://barbara-frilund-ekberg.com

Välkommen till en lång weekend där vi tränar den inre och yttre styrkan och därigenom skapar balans i våra liv!

Fakta & Priser

Yogakurs i Fryksås med
Barbara Frilund-Ekberg

Pris per person för kursen  29 oktober-1 november 2020 7.775 SEK


Priset inkluderar:

 • Del i dubbelrum
 • 3 Frukost
 • 3 Luncher
 • 3 middagar
 • 3 eftermiddagsfika
 • 3 förmiddagsfika
 • Tillgång till bastu samt utomhus jacuzzi
 • Aktiviteter enligt program
 • Barbara Frilund-Ekberg som kursledare

 

Tillägg:

 • Enkelrum 450 SEK

Priset inkluderar ej:

 • Försäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Måltidsdryck

För att kursen ska genomföras krävs minst 10 deltagare.