Retreat och Må bra resa till Kalabrien i Italien

14–21 maj 2019

Bjud dig själv på en vilsam och härlig återhämtningsvecka i Kalabrien – italienarnas egen riviera i södra Italien

En högkänslig sa till mig ”jag vill åka på solsemester det är bara synd att jag behöver släpa på mig själv”.

Känner du så, vad kan då vara bättre än att ta med ”dig och ditt högkänsliga eller stressade jag” på en härlig retreat till den mysiga och avslappnande italienska sydkusten. Unna dig en resa bestående av både yttre och inre upplevelser, väck dina sinnen till liv med hjälp av Kalibriens goda kök, vackra natur och orörda stränder. En resa som bejakar dig som är högkänslig eller stressad i behov av att varva ner och en digital ditox. Törs du lämna i från dig mobilen? Det är frivilligt och en rofylld upplevelse för dig om du gör det.

Syftet med veckan är att erbjuda dig som är högkänslig och/eller stresskadad en vecka av viktig återhämtning. Målet är att du åker hem utvilad i kropp och själ med ett antal praktiska knep, bra och förnuftigt tänk och metoder som du kan använda för att hantera vardagen som högkänslig eller vid stress. Givetvis är du varmt välkommen om du enbart vill yoga och är nyfiken på vad Kalabrien har att erbjuda. Det viktigast av allt, du kommer som du är – MediYoga passen vi arbetar med är terapeutiska och lämpar sig för alla då de kan utövas på både stol och matta utifrån dina egna förutsättningar.

Varför just en återhämtningsvecka i Kalibrien, Italien? När jag fick frågan att vara ledare för en av Inspired Journeys rmånga fina resor, frågade Ninni och Lars, vart vill du åka i världen? Italien blev mitt spontana och självklara svar. Italien har alltid gett mig en feel good känsla. Mina egna erfarenheter efter ett antal semestrar i olika delar av Italien är att det finns en förmåga att njuta av livet, maten, varandra och en stolthet hos Italienarna själva över det historiska arvet och kulturen. Vid ett tillfälle tog jag och min dotter en promenad längs stranden eller snarare, jag småsprang i Stockholmstempo. Plötsligt sa min dotter – Mamma, titta alla går så mycket långsammare. Jag stannade till, tittade mig omkring och banne mig, där flanerade hela familjer i alla åldrar i lugn takt och pratade med varandra trots mobiltelefonens intrång i våra liv.

Detta är tre av många anledningar till att människorna på bland annat den italienska ön Sardinien inte bara blir äldst utan håller sig vid god hälsa och vigör. Och vilka andra faktorer som är avgörande delar jag med mig av på Del Marchese Beach Resort som i sammanhanget utgör det perfekta retreatstället för kropp och själ. Kalabrien längst ner i södra Italien har mycket att erbjuda för dig som vill återhämta dig och ändå ha närhet till äventyr om andan faller på.

Varmt välkommen till Del Marchese Beach Resort som erbjuder all inklusive. Resorten är en lugn oas i ett Kalabrien som består av berg och bördig jord med orörd natur och orörda stränder. Det ligger i en spännande del av Italien som strålar intressanta upplevelser för den som vill upptäcka och för den som har behov av lugn för återhämtning. Maten i Kalabrien är spännande och har influerats av en mängd kulturer genom århundraden liksom arkitekturen.

Del Marchese Beach Resort, erbjuder en rofylld miljö med sin trädgård och närhet till havet och erbjuder mat från det Kalibriska köket.

Varmt välkommen till Kalabrien och Del Marchese Beach Resort
hälsar Ingrid.

Förslag: Boka in dig redan i dag och ha något värmande att längta efter nu när höst och vinter gör sitt intåg.

Landet i korthet

Kalabrien är en region i södra Italien, belägen på den italienska halvöns “tå”. Yta 15 081 km, varav 42 procent består av berg och 49 procent av kullar. Här bor ca 2 miljoner invånare. Huvudstad i regionen är Catanzaro.

Här finns många små bukter och fina stränder (sand- och finkornigt grus) med inslag av klippor längs hela kusten. Badskor för bad i havet rekommenderas.

Om Kalabrien/Syditalien

Upptäck Italiens charmigaste landskap: Kalabrien. I de sydligaste delarna av det stövelformade landet kan du njuta av orörda stränder och oexploaterad natur. Upplev den romantiska och genuina medeltidsstaden Tropea eller glassparadiset Pizzo. Res längs Costa Viola eller utforska den västra kusten som vetter mot Joniska havet och hitta italienarnas egna semesterparadis.

Drömmen om Italien är för många ett möte med kulinariska fröjder, fascinerande historia och pittoreska gränder med romantiskt skimmer. Kalabrien utgör tåspetsen på den italienska stöveln och här har det sedan antikens dagar fokus varit jordbruk. Med Tyrrenska havet åt väster och Joniska havet åt öster har den bördiga marken gett upphov till italienska specialiteter och vinregioner. Messinasundet skiljer Sicilien från fastlandet och den mytomspunna ön, liksom de Eoliska öarna med vulkanön Stromboli, är populära utflyktsmål. Längs kusterna gömmer sig nästintill orörda badvikar med turkosblått vatten och sagolika stränder. Här är det glest mellan handdukarna! På dramatiska klippor tornar Tropea upp sig ovanför stranden och att resa till Kalabrien är som att kliva rakt in i en sagobok.

Sol och bad

I Kalabrien kan du kombinera lata dagar i solstolen med minnesvärda upplevelser i en region med fascinerade historia, otrolig grönskande natur och spännande kultur – med stränder som italienarna själva utnämnt till landets absolut vackraste. Oavsett om du väljer att semestra på en strand under hela vistelsen eller om du ger dig ut på utforskande strandäventyr kommer du verkligen inte att bli besviken. Längs Kalabriens kuster finns flera vackra stränder, en del vidsträckta och andra kortare, som lockar till bad. Klipporna som stupar ner i havet och som omger badvikarna gör också att livet under ytan är värt att upptäcka. På många platser går det bra att både snorkla och dyka.

Tropea/Capo Vaticano

Costa Degli Dei, eller Gudarnas kust, kallas den vackra kustlinjen som sträcker sig från Pizzo till Nicotera och innefattar bland annat Tropea och Capo Vaticano. Capo Vaticano heter orten som går hela vägen från Santa Domenica (strax söder om Tropea) ned till området Santa Maria. Längs med kustremsan finns flera av Italiens vackraste stränder och de flesta hotell som är belägna här är mindre och familjeägda vilket skapar en genuin känsla.

Här finns ett fåtal restauranger, minilivs och gårdar som säljer sina lokalproducerade produkter utspridda. Orten saknar ett centrum och det enklaste sättet att ta sig runt är att utnyttja hotellens egna transporter alternativt tågstationen i Ricadi för att ta sig in till de närliggande städerna Tropea eller Pizzo. Lokaltrafiken är begränsad och vi kan varmt rekommendera att hyra en bil.

Tropea kallas ofta Kalabriens pärla och byggnaderna klättrar längst med klipporna och klänger sig fast på bergsväggen. Bergsväggen stupar ner mot hamnen där du på sommaren kan se många fina båtar och härifrån går också utflyktsbåtarna till de Eoliska öarna. De Eoliska öarna ligger ett par timmars båtresa ut på Tyrrenska havet.

Det kalabriska köket

Ett bra kök är grunden till all lycka, enligt italienarnas filosofi, och Kalabrien är rikt på mattraditioner. Genom århundradena har till exempel greker, araber, bysantiner, normader, spanjorer och franska folkslag lämnat sina avtryck här – både inom matkonsten och i arkitekturen. Influenserna är särskilt tydliga i den varierande medelhavsmaten. I Kalabrien används lokala råvaror som hämtas från gårdarna runtomkring, så kallade ”agriturismo”. ”Cucina Calabrese”, det kalabriska köket, består ofta av traditionell husmanskost med många olika kryddor. När du är i Tropea kan du inte undgå att se och smaka på Cipolla Rossa eller Cipolla di Tropea, den röda löken som gjort Tropea känd. Rödlöken är mildare i smaken än vår svenska variant. Om du vill prova något utöver det vanliga ska du gå till Tonino’s glassbar som ligger på huvudgatan Corso Vittorio Emanuele III och prova glass med rödlökssmak. Om du är riktigt modig ska du prova den med ’nduja, den starka salamikorven som även är en viktig inkomstkälla i Kalabrien. ’Nduja är en mycket kryddig korv gjord av fläsk med gott om “peperoncino” (kalabriens heta chili) som gör sig bäst på bruschetta, som ingrediens i en välsmakande pastasås eller i lökmoussemarmelad. Pizzo är mest känd för glass och vill du ha en vanlig gelato finns det flera glassbarer att välja mellan runt om i staden. Mest unikt för Pizzo är tartufo – en rullad glass med hasselnötssmak. Pizzo är ursprungsplatsen för tartufo och den serveras även på många andra platser runtom i Kalabrien.

Bra att veta inför resan

Affärstid

Vanligen hålls butikerna öppna enligt följande tider i Italien:
09.30-13.00 och 16.00-20.00.
Stängt måndag förmiddag och söndag.

De senast införda lagarna har dock ändrat en del på det här. Ofta hittar man butiker som håller öppet även under siestan men ju sydligare man kommer och dess längre ut på landsbygden man är så märker man att här håller de mer på traditionen med siestan.

Snabbköpen håller oftast öppet non-stop hela dagen, stängt på söndagar.

Tänk på att i Italien finns inga 7-eleven butiker, kiosker eller bensinmackar där man kan handla mat. Tänk därför på att handla på lördagen.

Allergier – mat och hundar

Information kommer…

Ambassad

Sveriges ambassad i Rom, Italien.
POSTADRESS
Via Serchio 9
00198 ROMA RM
Italien

Tel +39 06 44194100
Fax +39 06 44194760
E-post ambassaden.rom@gov.se

I mycket allvarliga nödsituationer, som kräver omedelbar hjälp då ambassaden är stängd, kan Du ringa till ambassadens växel: +39 06 441 94100 för vidarekoppling till utrikesdepartementets konsulära jour i Stockholm.

Ankomst och transfer

Ingrid möte på flygplatsen och bussar tar oss till hotellet.

Apotek

Italienska apotek har öppet mellan 8.30 och 20.30. Det finns särskilda nattapotek i varje distrikt som alltid har öppet. Man skiljer på Farmacia och Parafarmacia. Farmacia är riktiga apotek med apotekare och receptbelagd och receptfri medicin.

Banker

Banker har vanligtvis öppet måndag-fredag kl 8.30-13.30 och 14.45-15.45.

Bankomater

Det finns gott om bankomater, utom på små orter. De fungerar ungefär som här hemma, information ges också på engelska.

Dricks

Drickssystemet är i stort sett som det svenska. Restaurangnotor inkluderar betjäningsavgift, men man brukar lägga till 10–15% beroende på restaurangens klass och räkningens storlek, och självklart bara om man är nöjd.

Dricksvatten

Man dricker vanligtvis inte kranvattnet i Italien, inte för att det är farligt men för att det inte smakar gott. Är vattnet otjänligt står det “non potabile”. Man köper alltså mineralvatten på flaska, som finns såväl med bubbel (acqua gassata/frizzante) som utan (acqua naturale/liscia).

Elektricitet

I Italien används 220 volt och ingen adapter behövs.

Hotell

Marina Del Marchese

Blog Metro


Mail: info@marinadelmarchese.com
Tel: (+39) 0961.967490
Via Marina di Bruni III, 88070 Botricello, CZ

Klädsel

Tag med kläder som det är lätta röra sig och andas i.

Mobiltelefoni

Italiens internationella landskod är +39. Det kan vara dyrt att ringa hem från Italien så informera dig gärna hos din operatör om samtalskostnader till och från Italien.

Självklart kan du använda din svenska mobil i Italien precis som hemma, med enda skillnaden att du även slår landsnumret.

Det går också att köpa ett italienskt SIM-kort med ett italienskt telefonnummer (“scheda prepagata), i olika valörer. I Italien kan du välja mellan operatörerna Telecom Italia (TIM), Vodafone, Wind m fl .

De flesta större städer har internetcaféer och de större hotellen erbjuder internetanslutning mot betalning. Italienska hotell har inte alltid lika välfungerande internetförbindelse som i Skandinavien. På många platser ligger man fem år efter vad gäller hastighet och anslutning. Det förhindrar inte att du kan skriva mail, läsa tidningen och liknande men det kan vara lite knepigare att exempelvis streama filmer.

Packning

Tag med yoga-matta och handduk som du kan rulla ihop och sitta på vid olika övningar.

Pass/giltigt ID

Kom ihåg att alltid ha med pass eller nationellt id-kort när du reser till Italien, annars kan du få problem på flygplatser, hotell och i poliskontroller. Körkortet är ingen resehandling.

Polis och nödsituationer

Om ni inte behärskar italienska ska ni försöka hitt någon som kan tolka åt er. Ni kan också ringa upp den engelsktalande telefonisten på telefon 170

Telefonnumer för akut assistans
112 Carabinieri (militär polis)
113 Polis
115 Brandkår
118 Ambulans

Resecheckar, debetkort och kreditkort

Italiens valuta är euro (EUR). 1 EUR = cirka 9,28 SEK Du kan både växla pengar hemma och i Italien.

Visa, MasterCard, Diners och American Express kan användas som betalkort nästan överallt i Italien. I de större städerna hittar du uttagsautomater där du kan ta ut kontanter.

Kreditkort är inte riktigt lika vanligt förekommande i Italien som det är i Skandinavien. Även om butiker och restauranger annonserar att de tar kreditkort är det inte säkert att de accepterar det om köpesumman understiger ett visst belopp. Det beror på att man i Italien betalar en hög avgift för att ta emot utländska kreditkort.

Kreditkort

Kreditkort fungerar generellt sett bra, något sämre på små orter. Exempel på undantag är enkla barer och restauranger, små affärer, taxi, bensinstationer och p-automater.

Reseförsäkring

Se till att vara försäkrad! Det är alltid lämpligt att teckna en privat heltäckande sjukförsäkring vid utlandsresa.
EU-kortet ger er rätt till vård de första tre månaderna ni vistas i annat Schengenland. Information om hur du kan beställa ett Eu-kort eller vilka kostnader EU-kortet täcker på försäkringskassans hemsida.

Shopping

Vackert konsthantverk i trä, sten och keramik. Kryddor, olivolja, korvar gjorda på allt från soltorkade tomater till zucchini och söta burkar med rödlöksmarmelad.

Priserna i Italien är lägre än i Sverige. Det går att få en bra måltid till ett högst rimligt pris. men du hittar givetvis alla prisklasser. Vid halvpension och övriga inkluderade måltider ingår vanligtvis inte dryck.

När du handlar i butiker, barer, restauranger och liknande ska du alltid be om ett kvitto. Du kan nämligen mycket väl bli stoppad utanför butiken och ombes att uppvisa kvitto för att säkerställa att köpet har registrerats i kassan. Behåll därför alltid kvittot.

Sjukförsäkring

Svenskar är berättigade till hälso- och sjukvård vid allmänna italienska sjukhus och hälsovårdscentraler förutsatt att man kan uppvisa ett europeiskt sjukvårdskort. Sådant kort erhålls från försäkringskassan. De allmänna sjukhusen håller i allmänhet en tillfredsställande professionell nivå, även om problem förekommit främst i södra och centrala Italien. De allmänna sjukhusens materiella standard är oftast lägre än i Sverige, och endast i undantagsfall är personalen engelskspråkig. Den privata sjukvården är väl utbyggd i de större städerna.

Det är viktigt att resenärer ser över sitt vaccinationsskydd innan avresa. Mer information på Folkhälsomyndighetens hemsida.

Tax free shopping

Läs mer om vad du får ta med dig på den här länken
http://www.tullverket.se/4.7df61c5915510cfe9e710597.html

Tidsskillnad

Sverige +- 0

Turistskatt

Från och med januari 2013 introducerade italienska myndigheter en turistskatt för samtliga hotell som ligger i Italien, inklusive Kalabrien. Kostnaden för denna skatt ligger på mellan 0,5-2 €/person/dag. Avgiften betalas direkt till hotellet vid utcheckning av samtliga gäster.

Vaccination

Ta del av information på t ex https://www.1177.se/Stockholm/Tema/Vaccinationer/Varldsdelar/Varldsdelar-Europa/Italien/

Valuta

Euro – Sedlar finns för 5, 10, 20, 50, 100 och 500 euro, mynt för 1 och 2 euro samt 1, 2, 5, 20 och 50 cent.

Väder

Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Dag 13 13 14 17 21 25 28 29 26 22 18 14
Natt 7 7 8 10 14 17 20 21 18 15 12 9
Hav 15 14 14 15 18 22 25 26 25 22 19 16

Reseöversikt

Tisdag den 14 maj 2019
Avresa Stockholm/Arlanda kl 06.30
Ankomst Kalabrien/Syditalien 20.10
Transfer till hotellet och incheckning på hotellet

Onsdag den 15 maj 2019
Yoga, stresshantering och egen tid enligt program

Torsdag den 16 maj 2019
Yoga, stresshantering och egen tid enligt program

Fredag den 17 maj 2019
Yoga, stresshantering och egen tid enligt program

Lördag den 18 maj 2019
Yoga, stresshantering och egen tid enligt program

Söndag den 19 maj 2019
Yoga, stresshantering och egen tid enligt program

Måndag den 20 maj 2019
Yoga, stresshantering och egen tid enligt program

Tisdag den 21 maj 2019
Avresa från hotellet till flygplatsen
Avresa från flygplatsen kl 20.10
Ankomst Stockholm/Arlanda 23.30

Program

(med reservation för mindre ändringar)

Den praktiska stresshanteringen som står på schemat innebär ett nytt tema varje dag med fokus på stresshantering och högkänslighet. Med praktisk stresshantering avser jag att du själv får prova på och uppleva olika stresshanteringsverktyg som du kan använda i stunden när du blir stressad.

8.00 – 9.30 Morgonyoga på matta och stol

9.30 – 11.30 God frukost och härlig vila och egen tid

11.30 – 13.00 Praktisk stresshantering

13.00 – 19.00 Välsmakande lunch och därefter egen tid att göra ingenting eller att upptäcka omgivningarna.

19.00 – 20.00 Inom yogafilosofin säger man att när du styr din tanke styr du ditt liv. Att meditera är berikande för kropp och själ. När du vinner över ditt inre motstånd och alla distraktioner blir meditationen en källa till lugna tankar eller inga alls i bland. Därför är meditation jätteviktig för vila och återhämtning. Under din vistelse på Marina Del Marchese Beach Resort vill jag servera dig ett smörgåsbord av olika slags meditationer.

20.00 – 21.00 Middag

I kostnaden för veckan ingår kurslitteraturen ”En kurs i praktisk stresshantering” och MediYogapass på CD eller online samt anteckningsbok.

Kursledare

Mitt namn är Ingrid Lindh. Jag är född och uppvuxen i Mora men har bott i Solna sedan mitten av 1980-talet. I alla år åkt masrallyt mellan Stockholm och Mora–Orsa tur och retur. I Orsa lever jag och i Stockholm bor jag var det någon som sa. Och så är det. Det är en del av mitt välbefinnande att få ha dessa två världar. Numera är jag verksam som friskvårdare både i Orsa och i Stockholm.

Stress har varit ett återkommande tema i mitt eget liv. För att slippa konsekvenserna och obehaget av stress har jag alltid sökt efter lösningar själv. När jag i tjugoårsåldern började uppleva stressens konsekvenser som besvärande talades det inte alls om utmattning och utbrändhet till följd av stress som det gör i dag. Och högkänsligheten kände ingen till.

Kundaliniyoga och MediYoga blev och är ett av de viktigaste verktygen för min inre stabilitet. Och tack vare min drivkraft att leta lösningar för ett välbefinnande har jag ändå sluppit vara sjukskriven någon längre period. I dag har jag stresskänsligheten under kontroll. Trots släktens anlag för högt blodtryck, stroke och hjärtproblematik har jag klarat mig mycket tack vare andning, yoga och ett positivt sinnelag. Det är min starka övertygelse som i dag stärks av vetenskapen.

Erfarenheter

Innan jag började min bana med som friskvårdare arbetade jag som ekonom i olika roller och de sista åren som chef. Min erfarenhet sträcker sig genom olika branscher. Sedan 2010 arbetar jag som friskvårdare med företagsmassage och övrig tid har jag fokuserat på yoga, högkänslighet och praktisk stresshantering där just yoga är ett av de viktigaste verktygen, i egen verksamhet och på företag. Jag har skrivit boken En kurs i praktisk stresshantering. I höst kommer jag ut med en ny bok om svår stress som även den innehåller en praktisk del.

På företag och dagcenter för äldre har jag hållit föreläsningen ”Hur andas du människa”, jag har hållit kurser i praktisk stresshantering som inkluderar MedIYoga och introducerat sittande Svensk Klassisk Massage på dagverksamhet för äldre i Solna Kommuns regi.

Svår stress är boven till många obalanser om det är de flesta överens. Min specialistkompetens och mitt stora intresse är stressfrågor ur ett individperspektiv oavsett din roll i samhället. Jag möter många människor som lider av stressens konsekvenser på olika vis som uppstår av en mängd olika anledningar bland annat krav på oss själva och andra. Det är konsekvenserna av stress vi brottas med, exempelvis sömnlöshet, ryggproblematik, högt blodtryck med mera. Stressen kan också leda till emotionella och sociala konsekvenser, exempelvis ångest eller där en person känner sig låst eller tror sig vara låst i en situation. Här kan jag finnas som ett bollplank, mentor och i vägledande samtal som några kunder uppfattat min roll för dig som vill börja ta ditt personliga ledarskap på allvar.

Kunskaper

Enligt Elaine N. Arons forskning om högkänsliga framgår att många högkänsliga går mycket utbildningar vilket även jag har gjort. Det jag presenterar här är relevant för det här sammanhanget. Tack vare just den insikten kan jag nu andas ut, spara pengar och framförallt väva ihop min erfarenhet med alla kunskap till något bra. Enligt forskningen är vi även bra på att söka efter helheten och det kanske är just det du längtar efter. Någon form av helhet. Nu kanske inte Kalabrien löser allt men det kanske är en början.

 • MediYogainstruktör, lärare och terapeut för Göran Boll vid IMY, Stockholm och specialkompetens Stress och utbrändhet
 • Ackrediterad handledare av Team Management System, Kontura International
 • IRMA mentorprogram för kvinnliga chefer i idéburna organisationer, Ledarinstiutet
 • Kommunikation, ledarskap och hälsa, Stockholms universitet
 • Friskvårdskonsult, Axelsons Gymnastiska Institut
 • Magisterexamen i företagsekonomi (Stockholms universitet)

Andlig hälsa

I programmet ingår att arbeta med intuitionen. För att hantera min intuition har jag gått ett antal kurser i intuitionsträning genom åren. En viktig del av att vara högkänslig är förmågan att fånga upp det subtila, enligt Elaine N. Arons forskning. Kurserna gick jag redan innan vetskapen om högkänslighet. Att lära mig hantera intuitionen, ta ansvar för den, har bland annat hjälpt mig att ta tillbaks min självtillit och gränsdragning. Det är viktigt personlig utveckling och inte minst stresshantering. Min övertygelse är att alla människor har en intuition även du som inte uppfattar dig som högkänslig. Tänk dig intuitionen som en muskel som behöver tränas. Övningarna passar för alla, är lättsamma och blir till tydlig insikt för de flesta.

Enligt Elaine N. Aron som forskat om högkänslighet är vi högkänsliga bra på att sträva efter att bli hela som människor. Och just andlig hälsa är viktig då många högkänsliga har ett rikt inre liv. Om de övriga 80–85 procenten tycker att det är märkligt och skumt med upplevelser av andlig karaktär, är det inget emot vad jag själv ansett om de fantastiska upplevelser jag haft. Att tvivla på sig själv, vad är det jag upplever, är jag dum eller? Någon som känner igen sig?

Avslutningsvis allt det jag erbjuder i form av tjänster, tips och tekniker har jag själv haft en otrolig nytta av och jag tycker jag har funnit just välmående genom åren. Självklart drabbas jag av livet men jag har funnit en uppsättning av verktyg och metoder som funkar för att behålla min inre stabilitet, dra sunda gränser och det vill jag dela med mig av till dig under återhämtningsveckan i Kalibrien.

Fakta och priser

Resa till Kalabrien/Syditalien

14–21 maj 2019

Pris per person
14.495 SEK

Priset inkluderar

 • Flygresa Stockholm/Kalabrien/Syditalien t.r
 • Flygmåltider
 • 7 nätter i delat dubbelrum på Marina Del Marchese (fyr-stjärnigt hotell)
 • All inclusive Light
 • Transfer
 • Yoga enligt program med Ingrid Lindh.

Tillägg

 • Enkelrum: 1.495 SEK

Priset inkluderar ej

 • Försäkring
 • Vaccination
 • Avbeställningsskydd

För genomförande av resan krävs minst 20 betalande resenärer. Maximalt 30 deltagare.

Guide

.