Egypten som inspiration – Resan framflyttad till oktober-november 2021 p.g.a. Coronaviruset!

Datum

27/3 – 10/4 2020, 2 veckor
27/3 – 3/4 2020, 1 vecka
8/4 – 22/4 2020, 2 veckor
8/4 – 15/4 2020, 1 vecka

Paula Rabenius, som är färdledare på resan har genomfört resor med grupper till bl a Bosniens pyramider och Peru. I mars-april 2020 tar hon dig med på en resa till Egypten.

Hon är utbildad i Traditional Chinese Medicine, TCM, verkar även som transmedium och håller kurser och föredrag över hela landet.

Följ med Thoth och Paula (läs mer på Paulas hemsida www.finndinkraft.se) på en magisk resa för kropp och själ till Egypten. Under resan besöker vi Kairo, kryssar på Nilen och badar i Döda Havet, Hurghada.

Landet i korthet

Egypten ligger i norra Afrika och är mer än dubbelt så stort som Sverige till ytan. Det tar ca 5,5 timmar att flyga hit från Sverige. Stora delar av Egypten består av öken vilket påverkar vädret, det blir mycket varmt på sommaren med temperaturer på mer än 40 grader.

De flesta besöker landet under vintern då det är ca 25 grader varmt. Trots att Egypten ligger vid Medelhavet så är det landets Röda havskust som har de mest populära badorterna.

En av de mest kända städerna här är Hurghada som har flera härliga stränder och mycket bra dykvatten.

Egypten har en mycket lång och fascinerande historia med tusentals sevärda ruiner från faraonernas tid. De berömda pyramiderna ligger mer än 50 mil norr om från badorterna. Staden Luxor som ligger 30 mil från Röda havskusten var faraonernas huvudstad och hette då Thebe. Här finns dussintals sevärda platser, bland annat Karnaktemplet, Luxortemplet och de många gravarna i Konungarnas dal.

Huvudstad: Kairo
Landsnummer: +20
Valuta: Egyptiskt pund
Officiella språk: Arabiska, Modern standardarabiska
Folkmängd: 95 690 000

Källa: Wikipedia

Bra att veta inför resan

Affärstider

Öppettiderna i Egypten kan variera med årstiden. På vintern har affärerna öppet från 9:00 till 18:00 (lördag-torsdag). På sommaren har affärerna öppet från 9:00 till 12:30 och 17:00 till 20:00 (lördag-torsdag). Enstaka affärer har öppet på fredagarna. Bankerna har öppet från 8:30 till 14:00 (söndag-torsdag). Normala öppettider och tidtabellerna till offentliga transportmedel ändras under de muslimska festerna och helgdagar. Till exempel är restauranger ofta stängda från soluppgång till solnedgång under Ramadan då muslimerna fastar.

Ambassad

Sveriges ambassad i Kairo, Egypten.

Sveriges ambassad i Kairo, Egypten.

POSTADRESS
Embassy of Sweden
13, Mohamed Mazhar St.
Zamalek, Cairo
Egypten

BESÖK OSS
13, Mohamed Mazhar St.
Kairo

TEL: +20 2 2728 9200
FAX: +20 2 2728 9260
E-POST: ambassaden.kairo@gov.se

Ambassaden är öppen för allmänheten söndag-torsdag 09.00-11.00
Öppettider växeln: söndag- torsdag 09.00-12.00, 13.00-15.00
Ambassaden är stängd på fredagar och lördagar.

I akuta nödsituationer utanför kontorstid. Ring +20 2 2728 9200 för att komma i kontakt med UD-jouren. Följ instruktionerna i telefonväxeln och tryck “0” för vidarekoppling.
Håll dig också uppdaterad om svenska ambassadens reseinformation på den här sidan.

Ankomst och transfer

Flyget landar på Hurghada flygplats. Därifrån är det ca 10 minuter med transfer till hotellet. Vid ankomst till Egypten kan det dock ibland ta ganska lång tid på flygplatsen pga. långa köer vid pass- och visumkontroll.

Anmäl din utlandsvistelse

Om du vill att UD eller den svenska ambassaden ska kunna nå dig i händelse av en konsulär krissituation kan du lämna dina kontaktuppgifter via den så kallade svensklistan på den här länken. Håll gärna regelbunden kontakt med anhöriga under din utlandsvistelse.

Apotek

De välsorterade apoteken i Egypten är skyltade med ett grönt kors och med romerska bokstäver. Det står antingen Farmacia eller Pharmacy.

Banker

Bankerna har i allmänhet öppet söndag-torsdag mellan 08.30 och 14.00

Dricks

Det förväntas att man ger dricks i Egypten. På hotell och restauranger läggs det till 12 procent på notan, men det är normalt att ge cirka fem procent extra. Också taxichaufförer förväntar sig dricks och här är 10 procent inte ovanligt. Många egyptier måste få dricks för att dryga ut sin inkomst. Det är därför en god idé att alltid ha småpengar på sig.

Dricks kallas Baksheesh. Se alltid till att ha en del småpengar, 1-pundsedlar och 50 piasters-sedlar i fickorna till t ex offentliga toaletter. Dricksen beräknas till totalt 50 SEK per dag.

Dricksvatten

Drick bara vatten på flaska och se till att förseglingen inte är bruten. Använd helst flaskvatten även till tandborstning och att skölja frukt med.

Elektricitet

220 volt. Samma stickkontakt som hemma. Vissa jordade kontakter (tex strömsladd till dator) har för tjocka stift för egyptiska uttag och då finns ofta adapter att låna på hotellet, alternativt medtag egen.

Fotografering/Publicering

Att fotografera eller filma säkerhetsmyndigheter, offentliga byggnader och militära anläggningar är straffbart i Egypten. Detsamma gäller publicering av budskap, bilder eller filmer, exempelvis i sociala medier, som kan uppfattas som kränkande eller kan anses skada anseendet för landets regering, myndigheter, stat eller religion.

Helgdagar

Helgdagar: Nyårsdagen, den 1 januari Sinais Befrielsedag, den 25 april Arbetarnas Dag, den 1 maj Evakueringsdagen, den 18 juni Revolutionsdagen, den 23 juni Nationaldagen, den 6 oktober Nationella Befrielsedagen, den 24 oktober Segerdagen, den 23 december Flyttbara helgdagar Ramadan, en fasteperiod som varar en månad, startdatumet varierar. Slutet på Ramadan kallas Eid al-Fitr. Detta är en tredagarsfest och startdatumet varierar. Islamiska nyåret, datumet varierar. Profeten Muhammeds födelsedag, firas på olika datum från år till år.

Hotell

I Hurghada bor vi på Hotell Minamark [se den här länken]

I Kairo bor vi på Cairo Pyramids Hotel

https://www.steigenberger.com/en/hotels/all-hotels/egypt/cairo/cairo-pyramids-hotel

 

Under kryssningen från Luxor till Aswan övernattar vi på M/S Miss Egypt [se den här länken]

Klädsel

Egypten är ett relativt konservativt land, varför resenärer bör tänka på att respektera lokala seder och bruk och klä sig på ett sätt som inte kan uppfattas som utmanande. Vid besök i moskéer och basarer bör kvinnor bära klädsel som täcker överarmar och ben och män bör bära långa byxor. Kvinnor måste täcka huvudet i en moské (ta med en sjal. Både män och kvinnor tar av sig skorna, innan man går in i en moské. På turistorter kan såväl kvinnor som män ha normal sommarklädsel.

Mat och dryck

Egyptisk mat är en skön blandning av de turkiska, libanesiska, grekiska och syriska köken. Man har ett rikt utbud av fiskerätter i landet. Saltvattensfisk serveras under namnet samak. De bästa får man nära kusterna eller i Aswan där fisken fångas i Nassersjön. Något man måste prova när man är i landet är asiir som är en frisk frukt- och grönsaksjuice.

Mediciner

Generellt gäller att ej narkotikaklassade läkemedel, avsedda för eget bruk och ordinerade av en läkare, kan medtas till Egypten. Resenärer uppmanas att före ett besök i Egypten informera sig vilka läkemedel som är lagliga att inneha genom att kontakta Egyptens ambassad i Stockholm. Receptbelagda mediciner ska förvaras i originalförpackning, märkt med användarens namn. Du bör också ta med läkarintyg där det framgår att medhavda mediciner är avsedda för dig och där orsaken till att de behöver tas med på resan framgår.

Mobiltelefoni

Ett relativt välutvecklat mobiltelefonnät täcker större delarna av Egypten. Svenska mobilabonnemang går att använda men till en hög kostnad. Priset för olika tjänster varierar kraftigt. Kontakta din operatör i Sverige innan avresa för aktuell information.

Att ringa till Sverige från Egypten med fast telefoni är dyrt. Kostnaden blir dock lägre med lokalt telefonkort, som finns att köpa i tidningsstånd och liknande. Trådlösa nätverk finns på de flesta större hotell och en del restauranger och caféer.

Narkotika

Straffskalan för narkotikabrott inkluderar livstidsstraff och dödsstraff. Även små innehav kan innebära fängelse. Tramadol klassas som narkotika i Egypten och det är förbjudet att föra in eller ut det ur landet. Resenärer uppmanas att före ett besök i Egypten, hos närmaste egyptiska ambassad, informera sig vilka läkemedel som är lagliga att inneha.

Packningstips

 • Handbagage: Under flygresan är det skönt med stödstrumpor eller rymliga skor då fötterna svullnar (+ varma strumpor då det kan vara kallt på golven ombord). Det kan vara skönt att i handbagaget ha ett extra ombyte om det incheckade bagaget kommer på villovägar. OBS!!! INGA VASSA FÖREMÅL! Och inte Alcogel!

Följande bör vara med:

 • pass + fotokopior (minst 1, gärna 2)
 • pengar/kort

I det incheckade bagaget:

 • kläder inkl lätta, oömma fältbyxor samt badkläder
 • rejäla, bekväma skor
 • lämplig huvudbonad (solhatt)
 • necessär med innehåll
 • ett litet reseapotek med bl a:
  • huvudvärkstabletter (ej endast vattenlösliga då vatten ej alltid är tillhanda).
  • Imodium el likn och Resorb vid lös mage
  • Alcogel till att tvätta händerna
  • cerat med hög solskyddsfaktor (zinkpasta)
  • solkräm med högsta skyddsfaktor. Kan även köpas på plats.
 • solglasögon
 • axelväska/en mindre ryggsäck, typ softpack
 • sittdyna

Följande kan vara användbart:

Denna lista skall ses som en allmän “checklista”, d.v.s. att man stryker från början vad som är ointressant (olika människor och resor har olika behov).

 • gula boken (vaccinationsboken)
 • fotokopior av värdehandlingar som lämpligast förvaras av en kamrat
 • mobiltelefon med laddare annars väckarklocka, räknare och ficklampa (gärna pannlampa)
 • kamera inkl film/minneskort + extra¬batterier och ev kabel
 • kikare
 • fickkniv (får ej förvaras i handbagaget under flygresan)!!!
 • syetui med bl a säkerhetsnålar
 • pincett, tandstickor/tråd, desinficerande medel, näsdroppar, öronproppar, talk, plåster/kirurgtejp, skavsårstejp/platta, åksjukeplåster/piller
 • uppfriskande våtservetter, både under resorna och på vistelseorten.
 • ett extra par glasögon/recept för de som använder glasögon
 • litet hänglås (till ryggsäcken mm)
 • penningbälte/penninghölster
 • bag för ett några övernattningar
 • adressbok inkl e-mejladresser
 • frasbok och lexikon
 • spel
 • … plus alla andra nödvändiga saker!

Pass/giltigt ID

Måste vara giltigt minst sex månader från hemresedatum från Egypten.

Polis

Det finns flera slags poliser i Egypten. Som turist kommer du förmodligen mest i kontakt med turistpoliserna. Du känner igen dem på armbindeln med texten ”tourist police”. Om du råkar ut för något är det i första hand turistpoliserna du ska vända dig till. Utöver turistpoliserna finns trafikpoliser, kommunala poliser och säkerhetspoliser.

Telefonnummer för nödsituationer

Om du skall tillkalla hjälp vid en nödsituation i Egypten, skall du ringa följande nummer: Ambulans (123) Polis (122) Brandkår (125) Ett gott råd är att ringa till turistpolisen i stället för den vanliga polisen eftersom de ofta är mer hjälpsamma mot turister. Turistpolisens huvudkvarter i Kairo har numret: 926028.

Ramadan

Öppettider i bland annat butiker och basarer ändras ofta under Ramadan och anpassas efter fastan. Arbetsdagarna är kortare och det mesta håller stängt under delar av dagen och kvällen. Detta gäller i mindre utsträckning på turistorterna.

Resecheckar, debetkort och kreditkort

I större städer är möjligheten att ta ut pengar i automater och betala med kort relativt god. På mindre restauranger och i affärer, och vid vissa turistattraktioner kan kontanter behövas.

Tullregler i Egypten

För att undvika problem när du kommer till eller lämnar Egypten kan det vara bra att känna till om de egyptiska tullreglerna. Enligt egyptisk lag är det inte tillåtet att ta med sig in Egypten mer än 200 cigaretter (eller 25cigarrer, eller 200 g av tobak) och 2 liter alkohol. Det är också olagligt att ta med narkotika och skjutvapen (och råbomull) Det är även olagligt att föra ut narkotikaklassade läkemedel, skjutvapen och råbomull. Lokalt köpt guld och silver kan föras ut för personligt bruk eller i små mängder.

Det kan vara bra att veta att man inom 48-timmar efter att ha landat i Egypten har rätt att köpa alkohol, tobak och cigaretter till taxfree-priser i särskilt utvalda Tax-free butiker (Det finns butik bland annat på flygplatsen i Hurghada.) Köpet måste registreras i passet, så det är viktigt att du tar med dig passet om du skall handla. Det går naturligtvis bra att handla direkt efter att ha landat på flygplatsen!

Reseförsäkring

Innan resan påbörjas, är det viktigt att teckna en reseförsäkring eller kontrollera om sådan ingår i hemförsäkringen.

Med reseförsäkring kan du få hjälp om du blir sjuk, skadad eller behöver sjuktransport till Sverige. Sjukvård i Egypten kan vara dyr och standarden på vården varierar.

Observera att den som trots reseavrådan reser till de områden som omfattas av avrådan bör kontrollera att man har ett gällande försäkringsskydd. I många fall täcker inte en vanlig reseförsäkring resor till länder och områden som omfattas av reseavrådan. Kontakta ditt försäkringsbolag för att ta reda på vad som gäller för din försäkring.

För den som tecknat en reseförsäkring eller har en vanlig hemförsäkring och råkar ut för en olycka, stöld eller annat som kan täckas av försäkringen, ska så fort som möjligt ta direktkontakt med SOS International, Europeiska ERV eller Falck Global Assistance.

SOS International är de nordiska hemförsäkringsbolagens serviceorganisation i samband med utlandsskador. Syftet med verksamheten är att hjälpa utlandsresenärer å de nordiska försäkringsbolagens vägnar.

Reseförsäkring bör man alltså ha (Grönlandsresor kan hjälpa till om så önskas). Reseförsäkring ingår i de flesta hemförsäkringar men innehåller ofta vissa begränsningar:

 • Självrisk vid varje skadetillfälle
 • Olycksfall-invaliditetsersättning
 • Ingen hjälp på plats – Assistans av SOS-alarm endast vid större personskador och man får lägga ut pengar själv
 • Ersätter endast sjukvård på allmänna sjukhus – kan vara bristfällig i många delar av världen
 • Semestergaranti
 • Resa för nära anhörig vid allvarlig skada

Är du inte nöjd med ditt reseskydd i hemförsäkringen kan du köpa ett komplement. du får då:

 • Självriskersättning eller ersättning för småskador som inte uppgår till självrisken
 • Olycksfall-Invaliditetsersättning
 • Extra bagageskydd
 • Semestergaranti – du får ersättning om din semester inte går att genomföra som planerat. Exempel på ersättning: Dagsersättning om man blir sängliggande på resmålet pga. sjukdom eller olycksfall Ersättningsresa om mer än halva resan blir förstörd Komma i kapp resa och förseningar (även bagage-förseningar)

Shopping

Kläder, skor, guld och smycken, konsthantverk, konstverk på papyrus, handvävda mattor/väggbonader, sidenmattor, parfym.

Tidsskillnad

+ 1 tim större delen av året. Undantag ca tre veckor vid tidsomställning pga av att vi inte ställer om till sommar- respektive vintertid samtidigt.

Vaccination

Utöver grundskyddet rekommenderas skydd mot turistdiarré och hepatit A (gulsot). Vaccinationer mot hepatit A är Havrix (räcker i 20 år om man vaccinerar sig två gånger) eller Gammaglobulin. Turistdiarré kan man delvis skydda sig mot med DUKORAL drickvaccin. Prata med Vaccinationscentralen på din ort.

Valuta

Egyptiska pund (EGP). 100 SEK = 172,83 EGP (aug-19). Kan växlas i Sverige eller vid ankomst. Medtag US Dollar eller Euro för övrigt. Även Mastercard och VISA fungerar, även i uttagsautomater.

följande sida hittar du information om växelkurser som kan vara användbara för att planera din resa.

Visum

För svenska medborgare måste passet vara giltigt 6 månader efter hemkomst. Turistvisum krävs och gäller i 30 dagar. Kostnaden för visumet är ca 25 USD. För mer information hänvisar vi till Egyptens ambassad på telefon 08-459 98 70. Mer information hittar du på den här länken.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gälla. Observera även att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krävas vid mellanlandningar. Vänligen kontakta ambassaden för mer information.

Öppettider

Större museer och andra sevärdheter har i allmänhet öppet dagligen mellan 09.00-17.00. Under Ramadan kan det råda begränsade öppettider. Banker, postkontor och myndigheter har för det mesta helt stängt på fredagar, medan många vanliga butiker kan vara öppna dagligen, men stängs på eftermiddagen mellan ca 15.00-17.00. På det stora turistorterna har de flesta butikerna öppet hela dagen och så länge det finns folk ute på kvällarna.

Väder

Temperaturer i Kairo.

MÅNAD MEDEL DAG MEDEL KVÄLL MEDEL VATTEN
Januari 18°C 9°C 14°C
Februari 18°C 9°C 14°C
Mars 22°C 12°C 17°C
April 27°C 15°C 21°C
Maj 32°C 18°C 25°C
Juni 34°C 20°C 27°C
Juli 34°C 22°C 28°C
Augusti 33°C 22°C 28°C
September 32°C 20°C 26°C
Oktober 28°C 18°C 23°C
November 23°C 14°C 19°C
December 19°C 10°C 15°C

Väder

Vädret i Hurghada, Egypten året runt.

MÅNAD MAX TEMP MIN TEMP VATTEN SOLTIMMAR REGNDAGAR
Januari 21°C 10°C 22°C 9 0
Februari 22°C 11°C 21°C 10 0
Mars 25°C 14°C 21°C 10 1
April 28°C 17°C 22°C 10 1
Maj 31°C 21°C 24°C 11 1
Juni 33°C 24°C 26°C 12 0
Juli 34°C 25°C 27°C 13 0
Augusti 34°C 26°C 28°C 12 0
September 32°C 24°C 27°C 11 0
Oktober 30°C 20°C 26°C 10 0
November 27°C 16°C 25°C 9 0
December 23°C 12°C 23°C 9 0

Reseöversikt

Resa 27/3–10/4, 2 veckor

Dag 1 – Fredag 27 mars
Avresa från Arlanda kl. 08.40
Ankomst till Hurghada kl. 14.50
Middag på hotellet i Hurghada

Dag 2 – Lördag och söndag 28 – 29 mars
Frukost samt all inclusive på hotellet
Badsemester i Hurghada
Under lördagen kan vi ordna en stadsrundtur i Hurghada eller en båtutflykt.

Dag 3 – Söndag 29 mars
Frukost
Transfer på söndag till flygplatsen för flyg till Kairo därefter transfer till hotellet i Kairo.

Dag 4 – Måndag 30 mars
Frukost på hotellet
Vi kommer att besöka Memphis och Giza:
Pyramiderna / entré Cheops pyramid/Memphis/Sakkara
Middag ombord på Andrea restaurang

Dag 5 – Tisdag 31 mars
Frukost på hotellet
Heldagsutflykt till Alexandria. Vi kommer att besöka Greco Roman Museum / katakomberna /Pompey’s Pillar /Qaitbay Citadel.
Lunch under dagen

Dag 6 – Onsdag 1 april
Frukost på hotellet
Heldagsutflykt. Museum Citadel/Gamla Kairo/Bazar.
Lunch under dagen.

Dag 7 – Torsdag 2 april
Frukost på hotellet.
Transfer till flygplatsen i Kairo för flyg till Hurghada.
Middag på hotellet i Hurghada

Dag 8 – Fredag 3 april
Frukost samt all inclusive på hotellet
Badsemester i Hurghada

Dag 9 – Lördag 4 april
Frukost på hotellet
Transfer till Luxor
Ombordstigning på M/S Miss Egypt.
Bussutflykt till East Bank, Karnak samt Luxor Templen.
Middag och övernattning ombord.

Dag 10 – Söndag 5 april
Frukost ombord.
På förmiddagen besöker vi Västbanken av Nilen, The Valley of the Kings,
The Temple of Queen Hatshepsut at Deir El- Bahari och” the two colossi of Memnon”
Vid lunchtid seglar vi vidare till Esna Lock dit vi anländer under tidig kväll.
Innan middag som vi intar ombord på fartyget seglar vi till Edfu.
Övernattning ombord.’

Dag 11 – Måndag 6 april
Frukost ombord
På morgonen besöker vi ” the Temple of God Horus son of Osiris”.
Vi fortsätter vår seglats till ”Kom-Ombo” dit vi anländer under eftermiddagen.
Vi besöker ”the Temple of Kom-Ombo, ett tempel som är uppförts till minne av Gods Sobek och Haroens,
Under middag ombord seglar vi vidare till Aswan.
Övernattning ombord.

Dag 12 – Tisdag 7 april
Frukost ombord på fartyget
Besök vid Aswan med bl.a Temple of Philae samt en tur omkring ” Elephantine Island” och den botaniska trädgården.
Efter lunch ombord på fartyget passerar vi den gamla Aswan dammen.
Middagen och övernattning ombord vid Aswan dammen.

Dag 13 – Onsdag 8 april
Frukost ombord.
Transfer tillbaka till Hurghada
Incheckning på Minamark, Hurghada.

Dag 14 – Torsdag 9 april
Frukost på hotellet
Badsemester
Passa på och gör en utflykt till Safari Pure

Dag 15 – Fredag 10 april
Frukost på hotellet.
Transfer till flygplatsen.
Avresa från Hurghada kl. 14.50
Ankomst till Stockholm/Arlanda kl. 20.25

Resa 27/3–3/4, 1 vecka

Dag 1 – Fredag 27 mars
Avresa från Arlanda kl. 08.40
Ankomst till Hurghada kl. 14.50
Middag på hotellet i Hurghada

Dag 2 – Lördag och söndag 28 – 29 mars
Frukost samt all inclusive på hotellet
Badsemester i Hurghada
Under lördagen kan vi ordna en stadsrundtur i Hurghada eller en båtutflykt.

Dag 3 – Söndag 29 mars
Frukost på hotellet
Transfer på söndag till flygplatsen för flyg till Kairo därefter transfer till hotellet i Kairo.

Dag 4 – Måndag 30 mars
Frukost på hotellet.
Vi kommer att besöka Memphis och Giza:
Pyramiderna / entré Cheops pyramid/Memphis/Sakkara
middag ombord på Andrea restaurang

Dag 5 – Tisdag 31 mars
Frukost på hotellet
Heldagsutflykt till Alexandria. Vi kommer att besöka Greco Roman Museum / katakomberna /Pompey’s Pillar /Qaitbay Citadel.
Lunch under dagen.

Dag 6 – Onsdag 1 april
Frukost på hotellet
Heldagsutflykt. Museum Citadel/Gamla Kairo/Bazar.
Lunch under dagen.

Dag 7 – Torsdag 2 april
Frukost på hotellet.
Transfer till flygplatsen i Kairo för flyg till Hurghada.

Dag 8 – Fredag 3 april
Frukost på hotellet.
Transfer till flygplatsen.
Avresa från Hurghada kl. 14.50
Ankomst till Stockholm/Arlanda kl. 20.25

Resa 8/4–22/4, 2 veckor

Dag 1 – Onsdag 8 april
Avresa från Arlanda kl. 08.40
Ankomst till Hurghada kl. 14.50

Dag 2 – Torsdag 9 april och fredag 10 april
Badsemester i Hurghada
Finns möjlighet att ordna en stadsrundtur i Hurghada eller en båtutflykt.

Dag 3 – Fredag 10 april
Transfer till flygplatsen för flyg till Kairo därefter transfer till hotellet i Kairo.

Dag 4 – Lördag 11 april
Vi kommer att besöka Memphis och Giza:
Pyramiderna / entré Cheops pyramid / Memphis / Sakkara
middag ombord på Andrea restaurang

Dag 5 – Söndag 12 april
Heldagsutflykt till Alexandria. Vi kommer att besöka: Greco Roman Museum / katakomberna /Pompey ‘ s Pillar /Qaitbay Citadel.

Dag 6 – Måndag 13 april
Heldagsutflykt. Museum Citadel /gamla Kairo/Bazar.

Dag 7 – Tisdag 14 april
Transfer till flygplatsen i Kairo för flyg till Hurghada.

Dag 8 – Onsdag 15 april
Badsemester i Hurghada

Dag 9 – Torsdag 16 april
Transfer till Luxor
Ombordstigning på M/S Miss Egypt.
Bussutflykt till East Bank, Karnak samt Luxor Templen.

Dag 10 – Fredag 17 april
På förmiddagen besöker vi Västbanken av Nilen, The Valley of the Kings,
The Temple of Queen Hatshepsut at Deir El- Bahari och” the two colossi of Memnon”
Vid lunchtid seglar vi vidare till Esna Lock dit vi anländer under tidig kväll.
Innan middag som vi intar ombord på fartyget seglar vi till Edfu.
Övernattning ombord.’

Dag 11 – Lördag 18 april
På morgonen besöker vi ” the Temple of God Horus son of Osiris”.
Vi fortsätter vår seglats till ”Kom-Ombo” dit vi anländer under eftermiddagen.
Vi besöker ”the Temple of Kom-Ombo, ett tempel som är uppförts till minne av Gods Sobek och Haroens,
Under middag ombord seglar vi vidare till Aswan.
Övernattning ombord.

Dag 12 – Söndag 19 april
Besök vid Aswan med bl.a Temple of Philae samt en tur omkring ” Elephantine Island”
och den botaniska trädgården.
Efter lunch ombord på fartyget passerar vi den gamla Aswan dammen.
Middagen och övernattning ombord vid Aswan dammen.

Dag 13 – Måndag 20 april
Transfer tillbaka till Hurghada
Incheckning på MinaMark, Hurghada.

Dag 14 – Tisdag 21 april
Badsemester
Passa på och gör en utflykt till Safari Pure

Dag 15 – Onsdag 22 april
Transfer till flygplatsen.
Avresa från Hurghada kl. 14.50
Ankomst till Stockholm/Arlanda kl. 20.25

Resa 8/4–15/4, 1 vecka

Dag 1 – Onsdag 8 april
Avresa från Arlanda kl. 08.40
Ankomst till Hurghada kl. 14.50

Dag 2 – Torsdag 9 april och fredag 10 april
Badsemester i Hurghada
Finns möjlighet att ordna en stadsrundtur i Hurghada eller en båtutflykt.

Dag 3 – Fredag 10 april
Transfer till flygplatsen för flyg till Kairo därefter transfer till hotellet i Kairo.

Dag 4 – Lördag 11 april
Vi kommer att besöka Memphis och Giza:
Pyramiderna / entré Cheops pyramid / Memphis / Sakkara
middag ombord på Andrea restaurang

Dag 5 – Söndag 12 april
Heldagsutflykt till Alexandria. Vi kommer att besöka:Greco Roman Museum / katakomberna /Pompey ‘ s Pillar /Qaitbay Citadel.

Dag 6 – Måndag 13 april
Heldagsutflykt. Museum Citadel /gamla Kairo/Bazar.

Dag 7 – Tisdag 14 april
Transfer till flygplatsen i Kairo för flyg till Hurghada.

Dag 8 – Onsdag 15 april
Transfer till flygplatsen.
Avresa från Hurghada kl. 14.50
Ankomst till Stockholm/Arlanda kl. 20.25

Program

Resa 27/3–10/4, 2 veckor

Dag 1 – Fredag 27 mars
Avresa från Arlanda kl. 08.40
Ankomst till Hurghada kl. 14.50
Transfer och incheckning på hotell Minamark
Middag på hotellet
http://minamark.com/photogallery.html

Hurghada är en av Egyptens turistorter, belägen på den afrikanska kusten vid Röda havet, drygt 400 kilometer sydsydost om Kairo. Folkmängden uppgår till cirka 200 000 invånare. Där finns två stadscentra, El Dahar och Sekalla, ett par kilometer från varandra, samt en långsträckt rad med hotell längs kusten. Fram till början av 1980-talet var Hurghada ett litet fiskesamhälle men har vuxit betydligt under senare år. Staden är indelad i tre huvudområden. El Dahar är den gamla delen med busstation, postkontor samt den största basaren; Sekalla är den nyare delen, och El Korra Road, som sträcker sig långt söderut med hotellanläggningar, ännu nyare. Hela området sträcker sig 30–40 km längs kusten.

Dag 2 – Lördag och söndag 28 – 29 mars
Frukost samt all inclusive på hotellet
Badsemester i Hurghada
Under lördagen finns möjlighet att ordna en stadsrundtur i Hurghada eller en båtutflykt. (Ingår ej i priset).

Dag 3 – Söndag 29 mars
Frukost på hotellet
Transfer till flygplatsen för flyg till Kairo därefter transfer till hotellet i Kairo.
Incheckning på Cairo Pyramids Hotel

https://www.steigenberger.com/en/hotels/all-hotels/egypt/cairo/cairo-pyramids-hotel

 

Dag 4 – Måndag 30 mars
Frukost på hotellet
Vi besöker det historiska området Memphis som är en arkeologisk plats i Egypten längs med Nilens västra strand, ungefär 19 km söder om centrala Kairo. Platsen upptogs på Unescos världsarvslista 1979 tillsammans med området Gizaplatån. Under dagen besöker vi även Sakkara, som är ett vidsträckt begravningsområde i Egypten strax väster om Nilen cirka 20 kilometer söder om Kairo centrum. Området var ett gravfält för forntida Egyptens huvudstad Memfis från tidig dynastisk tid och Gamla rikets tid i vilka åtskilliga kungar och högre ämbetsmän begravdes de stora pyramiderna i Giza. Höjdpunkten på dagen blir kanske Cheopspyramiden som är Egyptens största pyramid och byggdes för att vara en gravkammare för farao Cheops. Den har en basyta om 227,5 x 227,5 meter och är 137 meter hög. Cheopspyramiden är den äldsta och största av pyramiderna i Giza. Den består av 2,3 miljoner stenblock som i genomsnitt väger 2,5 ton.
Denna mäktiga pyramid uppfördes av Farao Khufu (av grekerna kallad Cheops) för ca 4500 år sedan.
Middag ombord på Andrea restaurang
Övernattning på Cairo Pyramids Hotel

Dag 5 – Tisdag 31 mars
Frukost på hotellet
Heldagsutflykt till Alexandria. Alexandria är med sina fem miljoner invånare Egyptens näst största stad och en viktig hamnstad och industristad men även en betydande turiststad och badort. Alexandria är belägen i landets norra del vid Nilens utlopp i Medelhavet.
Vi besöker det romerska grekiska museet som öppnades av Khadio Abbas Helmi II den 17 oktober 1892 och som är ett av de mest kända museerna i världen, samt katakomberna, byggda i tre våningar under 1:a och 2:a århundradet, den största kända romerska begravningsplatsen i Egypten som återupptäckta den 28 september 1900 enligt lokal legend.
Under dagen besöker vi även Pompejis pelare, en omkring 28 m högröd granitpelare med en diameter på cirka 2,5 m som restes år 297 för att hedra kejsare Diocletianus och fästningen Qaitbay Citadel i hamnen som byggdes av en sultan på 1400-talet.
Lunch under dagen.
Övernattning på Cairo Pyramids Hotel

Dag 6 – Onsdag 1 april
Frukost på hotellet
Heldagsutflykt, då vi besöker Egyptiska Museét. Museet rymmer den rikaste samlingen fornlämningar från den flertusenåriga egyptiska civilisationen. Under dagen besöker vi också Kairo citadell är ett medetida islamskt fort i Kairo. Citadellet ligger vid Mokattamberget i östra delen av centrala Kairo, ett område som är välkänt för sina friska svalkande vindar och för sin storslagna utsikt över stadens centrum Vi besöker sedan den äldsta delen av Kairo och avslutar vår dag med besök till Kahn el Kahlili, världens största basarområde sedan 1500-talet.
Lunch under dagen.
Övernattning på Cairo Pyramids Hotel

Dag 7 – Torsdag 2 april
Frukost på hotellet
Transfer till flygplatsen i Kairo för flyg till Hurghada.
Övernattning på hotell Minamark
Middag på hotellet

Dag 8 – Fredag 3 april
Frukost samt all inclusive på hotellet
Badsemester i Hurghada
Övernattning på hotell Minamark

Dag 9 – Lördag 4 april
Frukost på hotellet
Transfer till Luxor
Ombordstigning på M/S Miss Egypt, 5* deluxe kryssningsfartyg.

Bussutflykt till East Bank där vi besöker det gigantiska Karnaktemplet och Luxortemplen.
Middag och övernattning ombord på fartyget.

Dag 10 – Söndag 5 april
Frukost ombord
På förmiddagen besöker vi Västbanken av Nilen
Konungarnas Dal med ett 60-tal gravar, Hatshepsuts tempel Ett unikt tempel byggt av den enda kvinnliga faraon på 1500-talet f.kr. Vi gör ett stopp vid kolosserna i Memnon. Efter lunch avreser fartyget från Luxor. Fartyget passerar slussen i Esna byggd på 1800-talet. Vi njuter av det förbipasserande landskapet från soldäck eller kanske från det egna rummet med stora panoramafönster
Innan middag som vi intar ombord på fartyget seglar vi till Edfu.
Övernattning ombord.

Dag 11 – Måndag 6 april
Frukost ombord
På morgonen besöker vi falkguden Horus tempel i Edfu. Fartyget seglar senare vidare och gör strandhugg för besök i krokodiltemplet i KomOmBo, ett tempel som är uppförts till minne av Gods Sobek och Haroens,
Under middag ombord seglar vi vidare till Aswan.
Övernattning ombord.

Dag 12 – Tisdag 7 april
Frukost ombord
Under dagen gemensam utflykt till bl a det vackra Philae-templet
samt en tur omkring Elefantine är en ö i Nilen, mitt emot staden Assuan,
och den botaniska trädgården.
Efter lunch ombord på fartyget passerar vi den gamla Aswan dammen.
Middagen och övernattning ombord vid Aswan dammen.

Dag 13 – Onsdag 8 april
Frukost ombord
Transfer tillbaka till Hurghada
Övernattning på hotell Minamark
Middag på hotellet

Dag 14 – Torsdag 9 april
Frukost samt all inclusive på hotellet
Badsemester
Du kan också passa på att göra en utflykt ”Safari Pure” en halv dagstur. Du kommer att plockas upp av en jeep från hotellet och köra genom öknen till en beduinby. Där kommer du att uppleva hur människorna arbetar där, förbereder färskt plattbröd och smaka riktigt beduinkaffe. I byn har du också möjlighet att rida på en kamel. Därefter tar jeep dig tillbaka till ditt hotell.
(ingår ej i priset)
Övernattning på hotell Minamark

Dag 15 – Fredag 10 april
Frukost på hotellet
Transfer till flygplatsen.
Avresa från Hurghada kl. 14.50
Ankomst till Stockholm/Arlanda kl. 20.25

Med reservation för ändringar i programmet.

Resa 27/3–3/4, 1 vecka

Dag 1 – Fredag 27 mars
Avresa från Arlanda kl. 08.40
Ankomst till Hurghada kl. 14.50
Transfer och incheckning på hotell Minamark
Middag på hotellet
http://minamark.com/photogallery.html

Hurghada är en av Egyptens turistorter, belägen på den afrikanska kusten vid Röda havet, drygt 400 kilometer sydsydost om Kairo. Folkmängden uppgår till cirka 200 000 invånare. Där finns två stadscentra, El Dahar och Sekalla, ett par kilometer från varandra, samt en långsträckt rad med hotell längs kusten. Fram till början av 1980-talet var Hurghada ett litet fiskesamhälle men har vuxit betydligt under senare år. Staden är indelad i tre huvudområden. El Dahar är den gamla delen med busstation, postkontor samt den största basaren; Sekalla är den nyare delen, och El Korra Road, som sträcker sig långt söderut med hotellanläggningar, ännu nyare. Hela området sträcker sig 30–40 km längs kusten.

Dag 2 – Lördag och söndag 28 – 29 mars
Frukost samt all inclusive på hotellet
Badsemester i Hurghada
Under lördagen finns möjlighet att ordna en stadsrundtur i Hurghada eller en båtutflykt. (Ingår ej i priset).

Dag 3 – Söndag 29 mars
Frukost på hotellet
Transfer till flygplatsen för flyg till Kairo därefter transfer till hotellet i Kairo.
Incheckning på Cairo Pyramids Hotel

https://www.steigenberger.com/en/hotels/all-hotels/egypt/cairo/cairo-pyramids-hotel

 

Dag 4 – Måndag 30 mars
Frukost på hotellet
Vi besöker det historiska området Memphis som är en arkeologisk plats i Egypten längs med Nilens västra strand, ungefär 19 km söder om centrala Kairo. Platsen upptogs på Unescos världsarvslista 1979 tillsammans med området Gizaplatån. Under dagen besöker vi även Sakkara, som är ett vidsträckt begravningsområde i Egypten strax väster om Nilen cirka 20 kilometer söder om Kairo centrum. Området var ett gravfält för forntida Egyptens huvudstad Memfis från tidig dynastisk tid och Gamla rikets tid i vilka åtskilliga kungar och högre ämbetsmän begravdes de stora pyramiderna i Giza. Höjdpunkten på dagen blir kanske Cheopspyramiden som är Egyptens största pyramid och byggdes för att vara en gravkammare för farao Cheops. Den har en basyta om 227,5 x 227,5 meter och är 137 meter hög. Cheopspyramiden är den äldsta och största av pyramiderna i Giza. Den består av 2,3 miljoner stenblock som i genomsnitt väger 2,5 ton.
Denna mäktiga pyramid uppfördes av Farao Khufu (av grekerna kallad Cheops) för ca 4500 år sedan.

Middag ombord på Andrea restaurang
Övernattning på Cairo Pyramids Hotel

Dag 5 – Tisdag 31 mars
Frukost på hotellet
Heldagsutflykt till Alexandria. Alexandria är med sina fem miljoner invånare Egyptens näst största stad och en viktig hamnstad och industristad men även en betydande turiststad och badort. Alexandria är belägen i landets norra del vid Nilens utlopp i Medelhavet.
Vi besöker det romerska grekiska museet som öppnades av Khadio Abbas Helmi II den 17 oktober 1892 och som är en av de mest kända museerna i världen, samt katakomberna, byggda i tre våningar under 1: a och 2:a århundradet, den största kända romerska begravningsplatsen i Egypten som återupptäckta den 28 september 1900 enligt lokal legend.
Under dagen besöker vi även Pompejis pelare, en omkring 28 m högröd granitpelare med en diameter på cirka 2,5 m som restes år 297 för att hedra kejsare Diocletianus och fästningen Qaitbay Citadel i hamnen som byggdes av en sultan på 1400-talet
Lunch under dagen.
Övernattning på Cairo Pyramids Hotel

Dag 6 – Onsdag 1 april
Frukost på hotellet
Heldagsutflykt, då vi besöker Egyptiska Muséet. Museet rymmer den rikaste samlingen fornlämningar från den flertusenåriga egyptiska civilisationen. Under dagen besöker vi också Kairo citadell är ett medeltida islamskt fort i Kairo. Citadellet ligger vid Mokattamberget i östra delen av centrala Kairo, ett område som är välkänt för sina friska svalkande vindar och för sin storslagna utsikt över stadens centrum Vi besöker sedan den äldsta delen av Kairo och avslutar vår dag med besök till Kahn el Kahlili, världens största basarområde sedan 1500-talet.
Lunch under dagen.
Övernattning på Cairo Pyramids Hotel

Dag 7 – Torsdag 2 april
Frukost på hotellet
Transfer till flygplatsen i Kairo för flyg till Hurghada.
Övernattning på hotell Minamark
Middag på hotellet

Dag 8 – Fredag 3 april
Frukost på hotellet
Transfer till flygplatsen.
Avresa från Hurghada kl. 14.50
Ankomst till Stockholm/Arlanda kl. 20.25

Med reservation för ändringar i programmet.

Resa 8/4–22/4, 2 veckor

Dag 1 – onsdag 8 april
Avresa från Arlanda kl. 08.40
Ankomst till Hurghada kl. 14.50
Transfer och incheckning på hotell Minamark
Middag på hotellet
http://minamark.com/photogallery.html

Hurghada är en av Egyptens turistorter, belägen på den afrikanska kusten vid Röda havet, drygt 400 kilometer sydsydost om Kairo. Folkmängden uppgår till cirka 200 000 invånare. Där finns två stadscentra, El Dahar och Sekalla, ett par kilometer från varandra, samt en långsträckt rad med hotell längs kusten. Fram till början av 1980-talet var Hurghada ett litet fiskesamhälle men har vuxit betydligt under senare år. Staden är indelad i tre huvudområden. El Dahar är den gamla delen med busstation, postkontor samt den största basaren; Sekalla är den nyare delen, och El Korra Road, som sträcker sig långt söderut med hotellanläggningar, ännu nyare. Hela området sträcker sig 30–40 km längs kusten.

Dag 2 – Torsdag den 9 april
Frukost samt all inclusive på hotellet
Badsemester i Hurghada
Under lördagen finns möjlighet att ordna en stadsrundtur i Hurghada eller en båtutflykt. (Ingår ej i priset).

Dag 3 – Fredag den 10 april
Frukost på hotellet
Transfer till flygplatsen för flyg till Kairo därefter transfer till hotellet i Kairo.
Incheckning på Cairo Pyramids Hotel

https://www.steigenberger.com/en/hotels/all-hotels/egypt/cairo/cairo-pyramids-hotel

 

Dag 4 – Lördag den 11 april
Frukost på hotellet
Vi besöker det historiska området Memphis som är en arkeologisk plats i Egypten längs med Nilens västra strand, ungefär 19 km söder om centrala Kairo. Platsen upptogs på Unescos världsarvslista 1979 tillsammans med området Gizaplatån. Under dagen besöker vi även Sakkara, som är ett vidsträckt begravningsområde i Egypten strax väster om Nilen cirka 20 kilometer söder om Kairo centrum. Området var ett gravfält för forntida Egyptens huvudstad Memfis från tidig dynastisk tid och Gamla rikets tid i vilka åtskilliga kungar och högre ämbetsmän begravdes de stora pyramiderna i Giza. Höjdpunkten på dagen blir kanske Cheopspyramiden som är Egyptens största pyramid och byggdes för att vara en gravkammare för farao Cheops. Den har en basyta om 227,5 x 227,5 meter och är 137 meter hög. Cheopspyramiden är den äldsta och största av pyramiderna i Giza. Den består av 2,3 miljoner stenblock som i genomsnitt väger 2,5 ton.
Denna mäktiga pyramid uppfördes av Farao Khufu (av grekerna kallad Cheops) för ca 4500 år sedan.
Middag ombord på Andrea restaurang
Övernattning på Cairo Pyramids Hotel

Dag 5 – Söndag 12 april
Frukost på hotellet
Heldagsutflykt till Alexandria. Alexandria är med sina fem miljoner invånare Egyptens näst största stad och en viktig hamnstad och industristad men även en betydande turiststad och badort. Alexandria är belägen i landets norra del vid Nilens utlopp i Medelhavet.
Vi besöker det romerska grekiska museet som öppnades av Khadio Abbas Helmi II den 17 oktober 1892 och som är en av de mest kända museerna i världen, samt katakomberna, byggda i tre våningar under 1:a och 2:a århundradet, den största kända romerska begravningsplatsen i Egypten som återupptäckta den 28 september 1900 enligt lokal legend.
Under dagen besöker vi även Pompejis pelare, en omkring 28 m högröd granitpelare med en diameter på cirka 2,5 m som restes år 297 för att hedra kejsare Diocletianus och fästningen Qaitbay Citadel i hamnen som byggdes av en sultan på 1400-talet.
Lunch under dagen.

Övernattning på Cairo Pyramids Hotel

Dag 6 – Måndag 13 april
Frukost på hotellet
Heldagsutflykt, då vi besöker Egyptiska Museét. Museet rymmer den rikaste samlingen fornlämningar från den flertusenåriga egyptiska civilisationen. Under dagen besöker vi också Kairo citadell är ett medetida islamskt fort i Kairo. Citadellet ligger vid Mokattamberget i östra delen av centrala Kairo, ett område som är välkänt för sina friska svalkande vindar och för sin storslagna utsikt över stadens centrum Vi besöker sedan den äldsta delen av Kairo och avslutar vår dag med besök till Kahn el Kahlili, världens största basarområde sedan 1500-talet.
Lunch under dagen.
Övernattning på Cairo Pyramids Hotel

Dag 7 – Tisdag 14 april
Frukost på hotellet
Transfer till flygplatsen i Kairo för flyg till Hurghada.
Övernattning på hotell Minamark
Middag på hotellet

Dag 8 – Onsdag den 15 april
Frukost samt all inclusive på hotellet
Badsemester i Hurghada
Övernattning på hotell Minamark

Dag 9 – Torsdag den 16 april
Frukost på hotellet
Transfer till Luxor
Ombordstigning på M/S Miss Egypt, 5* deluxe kryssningsfartyg.

Bussutflykt till East Bank där vi besöker det gigantiska Karnaktemplet och Luxortemplen.
Middag och övernattning ombord på fartyget.

Dag 10 – Fredag 17 april
Frukost ombord
På förmiddagen besöker vi Västbanken av Nilen
Konungarnas Dal med ett 60-tal gravar, Hatshepsuts tempel Ett unikt tempel byggt av den enda kvinnliga faraon på 1500-talet f.kr. Vi gör ett stopp vid kolosserna i Memnon. Efter lunch avreser fartyget från Luxor. Fartyget passerar slussen i Esna byggd på 1800-talet. Vi njuter av det förbipasserande landskapet från soldäck eller kanske från det egna rummet med stora panoramafönster
Innan middag som vi intar ombord på fartyget seglar vi till Edfu.
Övernattning ombord.

Dag 11 – Lördag 18 april
Frukost ombord
På morgonen besöker vi falkguden Horus tempel i Edfu. Fartyget seglar senare vidare och gör strandhugg för besök i krokodiltemplet i KomOmBo, ett tempel som är uppförts till minne av Gods Sobek och Haroens,
Under middag ombord seglar vi vidare till Aswan.
Övernattning ombord.

Dag 12 – Söndag 19 april
Frukost ombord
Under dagen gemensam utflykt till bl a det vackra Philae-templet
samt en tur omkring Elefantine är en ö i Nilen, mitt emot staden Assuan,
och den botaniska trädgården.
Efter lunch ombord på fartyget passerar vi den gamla Aswan dammen.
Middagen och övernattning ombord vid Aswan dammen.

Dag 13 – Måndag 20 april
Frukost ombord
Transfer tillbaka till Hurghada
Övernattning på hotell Minamark
Middag på hotellet

Dag 14 – Tisdag 21 april
Frukost samt all inclusive på hotellet
Badsemester
Du kan också passa på att göra en utflykt ”Safari Pure” en halv dagstur. Du kommer att plockas upp av en jeep från hotellet och köra genom öknen till en beduinby. Där kommer du att uppleva hur människorna arbetar där, förbereder färskt plattbröd och smaka riktigt beduinkaffe. I byn har du också möjlighet att rida på en kamel. Därefter tar jeep dig tillbaka till ditt hotell.
(ingår ej i priset)
Övernattning på hotell Minamark

Dag 15 – Osdag 22 april
Frukost på hotellet
Transfer till flygplatsen.
Avresa från Hurghada kl. 14.50
Ankomst till Stockholm/Arlanda kl. 20.25

Med reservation för ändringar i programmet.

Resa 8/4–15/4, 1 vecka

Dag 1 – Onsdag 8 april
Avresa från Arlanda kl. 08.40
Ankomst till Hurghada kl. 14.50
Transfer och incheckning på hotell Minamark
Middag på hotellet
http://minamark.com/photogallery.html

Hurghada är en av Egyptens turistorter, belägen på den afrikanska kusten vid Röda havet, drygt 400 kilometer sydsydost om Kairo. Folkmängden uppgår till cirka 200 000 invånare. Där finns två stadscentra, El Dahar och Sekalla, ett par kilometer från varandra, samt en långsträckt rad med hotell längs kusten. Fram till början av 1980-talet var Hurghada ett litet fiskesamhälle men har vuxit betydligt under senare år. Staden är indelad i tre huvudområden. El Dahar är den gamla delen med busstation, postkontor samt den största basaren; Sekalla är den nyare delen, och El Korra Road, som sträcker sig långt söderut med hotellanläggningar, ännu nyare. Hela området sträcker sig 30–40 km längs kusten.

Dag 2 – Torsdag 9 april
Frukost samt all inclusive på hotellet
Badsemester i Hurghada
Under lördagen finns möjlighet att ordna en stadsrundtur i Hurghada eller en båtutflykt. (Ingår ej i priset).

Dag 3 – Fredag 10 april
Frukost på hotellet
Transfer till flygplatsen för flyg till Kairo därefter transfer till hotellet i Kairo.
Incheckning på Cairo Pyramids Hotel

https://www.steigenberger.com/en/hotels/all-hotels/egypt/cairo/cairo-pyramids-hotel

 

Dag 4 – Lördag 11 april
Frukost på hotellet
Vi besöker det historiska området Memphis som är en arkeologisk plats i Egypten längs med Nilens västra strand, ungefär 19 km söder om centrala Kairo. Platsen upptogs på Unescos världsarvslista 1979 tillsammans med området Gizaplatån. Under dagen besöker vi även Sakkara, som är ett vidsträckt begravningsområde i Egypten strax väster om Nilen cirka 20 kilometer söder om Kairo centrum. Området var ett gravfält för forntida Egyptens huvudstad Memfis från tidig dynastisk tid och Gamla rikets tid i vilka åtskilliga kungar och högre ämbetsmän begravdes de stora pyramiderna i Giza. Höjdpunkten på dagen blir kanske Cheopspyramiden som är Egyptens största pyramid och byggdes för att vara en gravkammare för farao Cheops. Den har en basyta om 227,5 x 227,5 meter och är 137 meter hög. Cheopspyramiden är den äldsta och största av pyramiderna i Giza. Den består av 2,3 miljoner stenblock som i genomsnitt väger 2,5 ton.
Denna mäktiga pyramid uppfördes av Farao Khufu (av grekerna kallad Cheops) för ca 4500 år sedan.

Middag ombord på Andrea restaurang
Övernattning på Cairo Pyramids Hotels

Dag 5 – Söndag 12 april
Frukost på hotellet
Heldagsutflykt till Alexandria. Alexandria är med sina fem miljoner invånare Egyptens näst största stad och en viktig hamnstad och industristad men även en betydande turiststad och badort. Alexandria är belägen i landets norra del vid Nilens utlopp i Medelhavet.
Vi besöker det romerska grekiska museet som öppnades av Khadio Abbas Helmi II den 17 oktober 1892 och som är en av de mest kända museerna i världen, samt katakomberna, byggda i tre våningar under 1: a och 2:a århundradet, den största kända romerska begravningsplatsen i Egypten som återupptäckta den 28 september 1900 enligt lokal legend.
Under dagen besöker vi även Pompejis pelare, en omkring 28 m högröd granitpelare med en diameter på cirka 2,5 m som restes år 297 för att hedra kejsare Diocletianus och fästningen Qaitbay Citadel i hamnen som byggdes av en sultan på 1400-talet
Lunch under dagen.
Övernattning på hotell Cairo Pyramid Hotels

Dag 6 – Måndag 13 april
Frukost på hotellet
Heldagsutflykt, då vi besöker Egyptiska Muséet. Museet rymmer den rikaste samlingen fornlämningar från den flertusenåriga egyptiska civilisationen. Under dagen besöker vi också Kairo citadell är ett medeltida islamskt fort i Kairo. Citadellet ligger vid Mokattamberget i östra delen av centrala Kairo, ett område som är välkänt för sina friska svalkande vindar och för sin storslagna utsikt över stadens centrum Vi besöker sedan den äldsta delen av Kairo och avslutar vår dag med besök till Kahn el Kahlili, världens största basarområde sedan 1500-talet.
Lunch under dagen.
Övernattning på Cairo Pyramids Hotels

Dag 7 – Tisdag 14 april
Frukost på hotellet
Transfer till flygplatsen i Kairo för flyg till Hurghada.
Övernattning på hotell Minamark
Middag på hotellet

Dag 8 – Onsdag 15 april
Frukost på hotellet
Transfer till flygplatsen.
Avresa från Hurghada kl. 14.50
Ankomst till Stockholm/Arlanda kl. 20.25

Med reservation för ändringar i programmet.

Färdledare

Paula Rabenius är född och uppvuxen i Upplands Väsby utanför Stockholm.

Paula är utbildad i Traditional Chinese Medicine, TCM. Hon arbetar med akupunktur, koppning, Kinesisk Tuina massage samt klassisk massage och healing. Hon verkar även som transmedium och har sin mottagning i Ludvika i Dalarna. Kurser och föredrag håller hon över hela landet.

Paula har genomför ett flertal resor med grupper till Bosniens pyramider och även till Peru 2019. Mer om Paula hittar du på hennes hemsida och du kan nå henne på följande mailadress: paularabenius@hotmail.com

Fakta och priser

Egypten med Paula Rabenius

Pris per person för 2-veckors resan

27/3 – 10/4 Hurghada, Kairo, Nilenkryssning: SEK 32 950

Priset inkluderar:

 • Flyg ToR Stockholm-Hurghada
 • 20 kg incheckat bagage
 • Transfer från flygplats vid ankomst och vid avresa
 • Inrikesflyg ToR Kairo
 • Hotel i Hurghada (all inclusive)
 • Hotel i Kairo med frukost. Två luncher och en middag i Kairo
 • Utflykter och entreér enligt program.
 • Engelsktalande guide på samtliga utflykter
 • Övernattning på båt vid kryssning, helpension
 • Utflykter, inträden, aktiviteter enligt program. Engelsktalande guide
 • Paula Rabenius är vår ciceron under dagarna i Egypten

Tillägg:

 • Enkelrum om tillgängligt, enkelrumstillägg: SEK 6.490

Priset inkluderar ej:

 • Försäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Dricks
 • Visum
 • Stadsrundtur i Hurghada
 • Båtutflykt i Hurghada
 • Utflykt till Safari Pure
 • Måltid ombord på flyget

Pris per person för 1-veckas resan:

27/3 – 3/4 2020 Hurghada, Kairo: SEK 19 950

Priset inkluderar:

 • Flyg ToR Stockholm-Hurghada
 • 20 kg incheckat bagage
 • Transfer från flygplats vid ankomst och vid avresa
 • Inrikesflyg ToR Kairo
 • Hotel i Hurghada (all inclusive))
 • Hotel i Kairo med frukost. Två luncher och en middag i Kairo
 • Utflykter och entreér enligt program.
 • Engelsktalande guide på samtliga utflykter
 • Paula Rabenius är vår ciceron under dagarna i Egypten

Tillägg:

 • Enkelrum om tillgängligt, enkelrumstillägg: SEK 2.640

Priset inkluderar ej:

 • Försäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Dricks
 • Visum
 • Stadsrundtur i Hurghada
 • Båtutflykt i Hurghada
 • Utflykt till Safari Pure
 • Måltid ombord på flyget

Pris per person för 2-veckors resan

8/4-22/4 Hurghada, Kairo, Nilenkryssning: SEK 33.450

Priset inkluderar:

 • Flyg ToR Stockholm-Hurghada
 • 20 kg incheckat bagage
 • Transfer från flygplats vid ankomst och vid avresa
 • Inrikesflyg ToR Kairo
 • Hotel i Hurghada (all inclusive)
 • Hotel i Kairo med frukost. Två luncher och en middag i Kairo
 • Utflykter och entreér enligt program.
 • Engelsktalande guide på samtliga utflykter
 •  Övernattning på båt vid kryssning, helpension
 • Utflykter, inträden, aktiviteter enligt program. Engelsktalande guide
 • Paula Rabenius är vår ciceron under dagarna i Egypten

Tillägg:

 • Enkelrum om tillgängligt, enkelrumstillägg: SEK 6.950

Priset inkluderar ej:

 • Försäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Dricks
 • Visum
 • Stadsrundtur i Hurghada
 • Båtutflykt i Hurghada
 • Utflykt till Safari Pure
 • Måltid ombord på flyget

Pris per person för 1-veckas resan:

8/4-15/4 Hurghada, Kairo: SEK 22.650

Priset inkluderar:

 • Flyg ToR Stockholm-Hurghada
 • 20 kg incheckat bagage
 • Transfer från flygplats vid ankomst och vid avresa
 • Inrikesflyg ToR Kairo
 • Hotel i Hurghada (all inclusive))
 • Hotel i Kairo med frukost. Två luncher och en middag i Kairo
 • Utflykter och entreér enligt program.
 • Engelsktalande guide på samtliga utflykter
 • Paula Rabenius är vår ciceron under dagarna i Egypten

Tillägg:

 • Enkelrum om tillgängligt, enkelrumstillägg: SEK 2.950

Priset inkluderar ej:

 • Försäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Dricks
 • Visum
 • Stadsrundtur i Hurghada
 • Båtutflykt i Hurghada
 • Utflykt till Safari Pure
 • Måltid ombord på flyget

Guide

Engelsktalande guide på samtliga utflykter.