resor-img

En resa till indianernas Peru

2022

Målet med denna resa för Paula Rabenius är att ge dig en upplevelse utöver det vanliga. Att få besöka detta ”magiska” land med dess historia och andliga medvetenhet för att utvecklas själv på alla plan och nivåer.

Paula Rabenius, som är färdledare på resan har genomfört ett flertal resor med grupper till Bosniens pyramider, är utbildad i Traditional Chinese Medicine, TCM, verkar även som transmedium och håller kurser och föredrag över hela landet.

”2013 reste jag själv runt i Peru med min familj och fick en upplevelse utöver det vanliga. I landet finns det mängder av energiplatser. Jag har sedan drömt om att åka dit igen med grupper för att hjälpa andra att få uppleva det som jag själv fick vara med om.”

Fakta om Peru

Peru består av tre separata naturområden. Väster om Anderna ligger kustlandet som är relativt kyligt och en av världens torraste platser. Den långa smala kusten är mellan 1,6–16 mil bred och här ligger några av Perus mest fascinerande arkeologiska områden. Kusten omfattar 12% av ytan men hela 44% av befolkningen. Sedan tornar Anderna upp sig och de upptar ca 26% av landets yta (och 50% av befolkningen). Här finns toppar på över 6000 m – genomsnittshöjden är ca 3000 m –, gröna dalar samt högslätten med den märkliga Titicacasjön. Öster om Anderna breder Amazonasbäckenet ut sig. Djungeln täcker 62% av landets yta, som är totalt ca 3 ggr Sveriges. Här bor dock endast 5% av Perus befolkning. Peru är på plats 20 över världens största länder och på tredje i Sydamerika.

Kusten

Lima, Perus huvudstad, ligger vid den kalla Stilla Havskusten. Det är världens näst största ökenstad efter Kairo. Staden grundades av Pizarro och blev därmed den viktigaste staden i det spanska Sydamerika. Den är byggd på Rimacflodens stränder och är en blandning av kolonial och modern arkitektur. Plaza de Armas har behållit sin koloniala prägel och här finns bl.a. katedralen med Pizarros grav. Staden har många sevärda museer bl.a. Guldmuseet, det innehållsrika Antropologiska Museet och Larco Herreramuseet med en otrolig samling (bl.a. erotiska) keramikföremål från Mochicakulturen. Idag är Lima är likt andra latinamerikanska huvudstäder förvuxen. Inflyttningen har varit enorm under de sista tjugo åren, och slumområdena har växt. Lima har ändå stora fashionabla delar i Miraflores och San Isidro.

Caral, norr om Lima, är med sina 4,700 år är den äldsta kända staden i Amerika och som var en blomstrande storstad samtidigt som Egyptens stora pyramiderna byggdes. Här finns trettiotvå imponerande byggnader, en amfiteater och ett stort tempel som är hela 18 meter högt. Runtom utspritt över 150 tunnland finns torg och bostadshus. Stadens stadsplanering verkar sedan blivit modell för senare kulturer. Bland de föremål som funnits är bland annat en quipu (trådknippen som användes som informationsbärare i Inkariket och äldre kulturer i Anderna) som annars anses vara typisk för Inkaindianerna. Utöver att man har fått skriva om historieböckerna, så är den intressant då den inte påvisar några som helst försvarsanläggningar som tolkas med att människan inte börja bygga städer som försvar utan för handel och religion. Här finns en hel del som kommer att förknippas med den andinska religionen, runda nersänkta torget, pyramiderna, stenen som kallas huacan men även inristade figurer i stenarna.

Pachacamac ligger straxt söder om Lima och här finns templet tillägnad Pachacamac som tros vara skaparen av universum och avgudad av de gamla andinska kulturerna. Här finns pyramidala tempel och byggnader gjorda av flera olika pre-columbinska kulturer och slutligen inkas. I museet finns en idol gudomen Pachacamac. Denna plats anses helig och vara en del av planetens mystiska axel.

Paracas, som är en halvö, ligger 3 timmars resa söder om Lima längs Pan American Highway. Här finns en nationalpark utanför kusten, Ballestasöarna, ett marin­reservat med en stor koncen­tration av sjöfågel och ett litet museum med mumier och keramik. Här ligger även den märkliga jättekandela­bern, 45 m, urgröpt på sluttningen på den norra sidan av Paracas­bukten och som bäst ses från båt eller flyg­plan.

Ica, 420 möh och 4½ timmes resa söderut från Lima, är det typiska peru­anska brännvinets, “pisco”, födel­seplats. Ica är också ett vin­centrum och i närheten ligger stuterier med passgångare samt ruiner av ett Inkafort. Här finns ett intressant museum med föremål från kulturer­na mellan paracasperioden och Inkaperiod­en. Staden ligger som en grön oas mellan enorma rullande sanddyner.

Nazca, 619 möh, ligger 7-8 timmars körning söder om Lima. Här råder det solsken 360 dagar om året. I öknen norr om staden finns den berömda samlingen “linjer”. Linjerna täcker 133 km² och består av att man tagit bort det täckande stenlagret i marken och man tror att de är gjorda av tre olika kulturer från 900 f Kr fram till 630 e Kr. Några av teckningarna är stora som två fotbollsplaner och några av linjerna är 6.4 mil långa. Teckningarna består av fåglar och andra figurer i öknen, samt spiraler, geometriska figurer och spikraka linjer.

Andinska höglandet

Cusco, 3310 möh, var naveln i det rike indianerna själva kallade Tahuantinsuyo (de fyra hörnen). Det är en kolonial stad byggd ovanpå de väldiga jordbävningssäkra murar som uppfördes under Inkatiden. Bäst stiftar man sin första bekantskap med staden under en stadsrundtur till fots då samtliga attraktioner finns inom gångavstånd; I stadsrundturen ingår besök i Katedralen med sina körstolar och målningar från ”Cuscoskolan” och Santo Domingo-klostret som byggdes ovanpå de gamla murarna från solens tempel, Coricancha. Man bör dock inte missa Museo del Inca som har just en bra utställning från tiden före Inkas till idag.

Strax ovanför staden finns de närbelägna ruinerna av Qenko, Puca-Pucara, Tambo-Machay och Sacsayhuaman.

Urubambadalen kallas ofta för Inkafolkets kornbod. Detta epitet är nästan självklart då höjdskillnaderna gör den lämplig för så gott som alla slags grödor, såväl för tempererade som för tropiska klimat. Dalgången sträcker sig från Pisac via Ollantaytambo förbi Machu Picchu och vidare ned mot Amazonas. Den kallas även för inkaindianernas heliga dal men även det är en övertydlighet då dalar, berg, floder, sjöar med mera var heliga.

Pisac, 2900 möh, ligger i den övre Urubambadalen och består av själva byn, som är både kolonial och modern, samt Inkastaden på berget ovanför. Byn är mest känd för sin söndagsmarknad men en liten marknad finns alla dagar.

Ollantaytambo, 2800 möh, har en mäktig fortruin ovanför själva byn. Staden med samma namn är den enda i Peru som har en intakt stadsplan sedan Inkatiden. Innevånarna bor i hela muromgärdade kvarter s.k. “canchas”.

Machu Picchu, 2380 möh, är Sydamerikas mest kända turistattraktion och byggdes med all sannolikhet till största del under 1400-talet under Inkan Pachacutecs expansiva regeringsperiod. Denna dramatiskt belägna legendomspunna lilla Inkastad ligger på en bergskam som på tre sidor omsluts av Urubambafloden. Det strategiska läget var nog ingen tillfällighet. Amazonas klättrar här på insidan av Anderna upp till en nivå ungefär i höjd med Machu Picchu. Ruinerna ligger i en utomordentligt intressant nationalpark bestående av molnskog, med mängder av orkidéer och andra epifyter.

Altiplanon runt Titicacasjön

Juliaca, 3822 möh, den största staden på den peruanska altiplanon, är en livlig stad med den enda flygplatsen i området. Det är även en järnvägsknut varifrån sidspåret till Puno från Arequipa-Cusco-järnvägen utgår.

Sillustani ligger på en udde i en sjö mellan Juliaca och Puno. Här finns s.k. chullpas, dvs. begravnings­torn som användes långt före Inkatiden.

Puno, 3810 möh, ligger vid stranden av Titicacasjön. Puno är en stad med ganska ointressant arkitektur. Befolkningen runt sjön talar indianspråket aymará och indianerna här bor i adobehus (lerhus) som man gjort sedan tiden före Inkas.

Titicacasjön, ca 3800 möh. Detta sägs vara jordens högst belägna farbara sjö (med båtar i reguljär trafik). En del indianer bor på flytande vassöar ute i sjön. Dessa s.k. Urosindianer är inga riktiga Uros utan nuförtiden uppblandade med Aymarás.

Taquile är en av de större fasta öarna i sjön. Detta är en fascinerande ö där man har lyckats bevara traditionerna samt den politiska och sociala strukturen från Inkatiden.

Kallawayafolket bor norröst om Titicaca i några av Bolivias mera otillgängliga delar. De kände redan vid spanjorernas ankomst till användandet av primitiv antibiotikaterapi såsom penicillin och terramicin. Man använde sig av hipecacauna (numera känt även hos oss) som är ett quechuaord för en febernedsättande medicinalväxt. Man kände till användandet av kinabarken till kinin som än idag används som malariaprofylax. Då områdena kring Titicacasjön erövrades av Inkafolket förflyttades Kallawayas till huvudstaden Cusco, för att där verka som medicinmän till de aristokratiska Inkafamiljerna. Vid spanjorernas erövring flyttade Kallawayas tillbaka till sina hemtrakter men förblev berömda som resande medicinmän och de var bland de få indianer som tilläts använda hästar. Kallawayas är än idag kända i hela Anderna som duktiga örtdoktorer. Kallawayas är idag cirka 2000 individer och begränsas av de vars familjer är kulturbärare inom farmakologin. De skiljer sig också från den övriga befolkningen med att de behärskar det ceremoniella språket machaj juyai (måhända det gamla hovspråket för Inkas). Det sistnämnda används vid riterna då man botar människor.

Bra att veta inför resan

Affärstider

Text kommer…

Ankomst och transfer

Text kommer…

Apotek

Text kommer…

Banker

Text kommer…

Dricks

Text kommer…

Dricksvatten

Text kommer…

Elektricitet

Text kommer…

Färdledare/Guide

Text kommer…

Hotell

Text kommer…

In- och utresebestämmelser

Text kommer…

Klädsel

Text kommer…

Mobiltelefoni

Text kommer…

Packning

Text kommer…

Pass/giltigt ID

Text kommer…

Polis

Text kommer…

Resecheckar, debetkort och kreditkort

Text kommer…

Shopping

Text kommer…

Sjukförsäkring

Text kommer…

Tax free shopping

Text kommer…

Tidsskillnad

Text kommer…

Vaccination

Text kommer…

Valuta

Text kommer…

Väderprognos

Text kommer…

Detta är information från resan som genomfördes 2019

Reseöversikt från resan 2019
Peru med Titicacasjön 12 april – 23 april 2019

Dag 1, fredag 12 april 2019: Skandinavien – Lima Lokal tid Flight
Avresa Stockholm/Arlanda kl 09.35 KL1106
Ankomst Amsterdam kl 11.35
Avresa Amsterdam kl 12.35 KL743
Ankomst Lima kl 18.10
Dag 2, lördag 13 april 2019: Lima – Cusco – Urubambadalen Lokal tid Flight
Avresa Lima kl 08.06 AV809
Ankomst Cusco kl 09.31

Dag 3 söndag den 14 april 2019
Urubambadalen – Aguas Calientes – Machu Picchu

Dag 4 måndag den 15 april 2019
Mandor

Dag 5 tisdag den 16 april 2019
Aguas Calientes – Ollantaytambo – Cusco

Dag 6 onsdag den 17 april 2019
Cusco

Dag 7 torsdag den 18 april 2019
Cusco – Puno

Dag 8 fredag den 19 april 2019
Sillustani och Aramu Muru

Dag 9 lördag den 20 april 2019
Båttur på Titicacasjön – Juliaca – Lima 21 april

 

Flyg Lokal tid  Flight
Avresa Juliaca kl. 14.52 AV812
Ankomst Lima kl 16:26
Dag 10, söndag den 21 april 2019: Fri dag i Lima
Dag 11, måndag den 22 april 2019
Flyg
Avresa Lima kl. 20:00 KL744
Dag 12, tisdag den 23 april 2019
Ankomst Amsterdam kl. 15:25
Avresa Amsterdam kl. 17:30 KL1117
Ankomst Stockholm Arlanda kl. 19:30

Detta är program från resan som genomfördes 2019

Program

Peru med Titicacasjön 12 – 23 april 2019

En meditationsresa till Peru – Nuna puriy – en resa för själen.

Denna resa fokuserar på din andliga utveckling i den nya tiden, där du får besöka extremt högfrekventa fysiska platser. Du får uppleva de olika peruanska kulturerna shamanism, dagens kultur, djur och natur och inte minst god mat!

Det finns en anekdot som säger att när indianerna i USA reste så satte de sig ner när de kommit fram för att själen skulle komma ikapp. På vår resa har vi valt ett lugnt tempo så att själen skall hinna med.

Efter en övernattning i Lima flyger vi upp till Cusco och vidare direkt ner till Urubambadalen för att komma ner i höjd. Det låter inte mycket men Urubambadalen ligger 500 meter lägre än Cusco vilket brukar göra skillnad om man känner av höjden. Vi övernattar i Urubambadalen som brukar kallas den heliga dalen.

När vi sedan lämnar Urubambadalen för att åka ner till Machu Picchu. Vi bor två nätter i byn Aguas Calientes nedanför Machu Picchu så att vi kan ta in en del av vad området har att erbjuda. Inga ceremonier får längre genomföras uppe i själva ruinerna utan vi kommer att delta i ceremonier på en annan plats.

Vi kommer även att besöka vattenfallet Mandor vid foten av det heliga berget Putucusi. På återresan stannar vi till och besöker byn Ollantaytambo med stadsplanering från inkatiden samt dess ruiner.

Väl tillbaka i Cusco besöker vi bland annat Sacsayhuaman, det märkliga templet Qenko uthugget ur berget, tempelområdet Koricancha. När vi sedan lämnar Cusco passerar vi huariruinen Pikillaqta där man kan se den kvadratiska stadsplaneringen som sedan inkas kom att använda samt Raqchi som även kallas Wiracochas tempel.

Trots höjden (vi passerar La Raya på 4338 möh och själva Puno som ligger på ca 3900 möh) har vi valt att inkludera detta område då den andinska shamanismen är stark i detta område. Bland annat så bor de berömda Kallawallas, som var inkaadelns läkare, på den östra sidan av sjön. På vår väg till Puno stannar vi till i Pucara som var pucarakulturens huvudort.

Vi åker ut på Titicaca och på vägen till Taquile besöker vi de flytande öarna Urus. På Taquile tar vi ett bad i den heliga Titicacasjön vid en väldigt vacker strand med ett litet altare från pucaras. Vi besöker även Sillustani med begravningstorn från såväl pucaras och inkas och portalen Aramu Muru och där vi får uppleva fullmånen.

Sedan åter till Lima där vi får ett dygn att smälta resan och äta god mat.

Utrymme finns för museer eller en utflykt till Caral eller Pachacamac.

Under resan kommer vi att ha esoteriska guider som kan förklara och utföra ceremonierna och inte minst kommer vi att ha vår reseledare Per-Gunnar Ling. Han är uppväxt i Latinamerika och pratar flytande spanska. Han har rest på Latinamerika som reseledare sedan 1973 och besökt Peru många gånger. Vi kommer att få möta en del av hans vänner och han kommer att bjuda på lite överraskningar under resan.

Med på resan kommer även Paula Rabenius som kommer att erbjuda kanaliseringar och meditationer på utvalda platser.

Dag 1 fredag 12 april: Skandinavien – Lima

Vi inkvarteras på hotell i det moderna Miraflores. (Måltider på flyget).

Dag 2 lördag 13 april: Lima – Cusco – Urubambadalen

Tidig transfer till flygplatsen för att flyga till Cusco (3400 möh). Direkt vidare till Urubambadalen (2800 – 2900 möh). Urubambadalen kallas ofta för Inkafolkets kornbod eftersom höjd- och temperaturskillnader gjort området lämpligt för en stor variation av grödor. Dalgången sträcker sig vidare från Ollantaytambo förbi Machu Picchu och vidare ned mot Amazonas.

Här intar vi en soppa för att inte överbelasta kroppen. Vi åker sedan till hotellet för vila och där kommer vi att ta del av den andinska välkomstceremonin K’aPachi av vår esoteriske guide. Meditation och introduktion till den andinska sätt att se världen och himlen.

Övernattning i Yucay i Urubambadalen. (Frukost – lätt lunch). (Ca 125 km).

Dag 3 söndag 14 april: Urubambadalen – Aguas Calientes – Machu Picchu

Efter en tidig frukost åker vi till tågstationen i Ollantaytambo varifrån vi tar tåget ner till Aguas Calientes, byn nedanför Machu Picchu. Då det inte längre är möjligt att utföra någon ceremoni i Machu Picchu så samlas vi vid floden nedanför Aguas Calientes för att meditera och hedra moder jord. Efter lunch när de flesta turister lämnat Machu Picchu (2 380 m.ö.h.) tar vi bussen upp till ruinerna där vi guidas runt av vår andlige guide. Denna dramatiskt belägna lilla inkastad, byggd på en bergskam och omfluten på tre sidor av Urubambafloden, är Sydamerikas mest kända turistattraktion och ett av de sju nya underverken. Ruinerna ligger i en nationalpark bestående av molnregnskog med en rikedom av lavar, mossor, bromelior, orkidéer och andra epifyter.

Åter till Aguas Calientes för övernattning. (Frukost – lunch – middag).

Dag 4 måndag 15 april: Mandor

En fri dag som kan nyttjas på olika sätt. Ett val är att åka upp igen till Machu Picchu. Numera gäller dock entrébiljetten bara halvdag. Väljer man morgonbiljetten kan man lägga till och gå upp till toppen av Huayna Picchu, berget som syns på alla bilder. Man kan även vandra upp till solporten Inti Punku som är portalen varifrån de som vandrar inkaleden först ser Machu Picchu (om vädret är nådigt).

Annars är förslaget att vi åker ner till Mandor som är ett vattenfall vid foten av det heliga berget Putucusi. Molnregnskog med mycket energi och exotiska fåglar. En bit går vi dessutom genom en orkidéträdgård. Dit finns ingen väg utan man går utmed järnvägen. Totalt är det 13 km tur och retur men kan ev åka buss en liten bit eller åka tåg för 34 dollar enkel resa (dock möjlighet att förhandla om vi är fler som åker).

Inkvartering i Aguas Calientes. (Frukost – middag) (6,5+6,5 km vandring).

Dag 5 tisdag 16 april: Aguas Calientes – Ollantaytambo – Cusco

På förmiddagen tar vi tåget åter till Ollantaytambo där vi äter lunch. Därefter besöker vi Ollantaytambo som var ett viktigt administrativt center under inkatiden och här finns det bäst bevarade exemplet på inkas stadsplanering. Här kan man se hur inkaindianerna förenade det andliga med det militära. Platsen var strategiskt vald då här möts tre dalgångar. Ollantaytambo var också en fästning som var utrustad med murar och torn.

Vidare till Cusco som var naveln i riket som inkas kallade Tahuantinsuyo – de fyra hörnen. Idag är det en kolonial stad, byggd ovanpå de väldiga murarna från inkatiden.

Övernattning i Cusco. (Frukost – lunch). (Ca 113 km).

Dag 6 onsdag 17 april: Cusco

Under stadsrundturen besöker vi soltemplet Koricancha på vars murar Santo Domingo-klostret har byggts och inkamuseet. Efter en typisk lunch så besöker vi de omgivande ruinerna Q’enqo och Sacsayhuaman där vi får vara med om gamla inkaceremonier samt meditation.

Övernattning i Cusco. (Frukost – lunch).

Dag 7 skärtorsdagen 18 april: Cusco – Puno

Vi lämnar Cusco tidigt och åker österut till huaristaden Pikillaqta och inkaruinen Raqchi med tempel tillägnat Wiracocha som var det högste guden. Detta tempel tros vara den största byggnad med ett enkelt tak, 92 x 25,5 meter. Därefter lunch innan vi fortsätter uppför Vilcanotas dalgång till vattendelaren och resans högsta punkt (4 317 m.ö.h.). Sedan breder den enorma högslätten ”altiplanon”, potatisens ursprungsområde ut sig. Vi stannar till i Pukara, en viktig ceremoniell plats från collakulturen långt före inkatiden. Vi åker igenom Juliaca, den största staden på den peruanska altiplanon, en livlig stad med den enda flygplatsen i området och vidare till Puno (3 810 m.ö.h.) vid Titicacasjöns strand och checkar in på hotellet.

Övernattning i Puno. (Frukost – lunch). (Ca 400 km).

Dag 8 långfredagen 19 april: Sillustani och Aramu Muru

På förmiddagen åker vi till Sillustani belägen på en halvö i sjön Umayo. Här finns de berömda begravningstornen från collakulturen. Här hoppas vi kunna meditera innan vi återvänder till Puno.

På eftermiddagen besöker vi portalen i Aramu Muru. Vi börjar med att meditera innan vi utför en ritual till Pachamama (Moder Jord) som alltid betraktades som en viktig skyddsgudinna. Eftersom denna dag är fullmåne stannar vi kvar till efter mörkret fallit så vi måste ha med oss varma kläder och sittdynor. Paula tar kontakt med Thoth om hon orkar.

Övernattning i Puno. (Frukost). (Ca 70×2 km).

Dag 9 lördag 20 april: Båttur på Titicacasjön – Juliaca – Lima

Titicacasjön sägs vara Jordens högst belägna sjö med båtar i reguljär trafik. Under heldagsturen besöks de berömda, flytande Urusöarna, men även Taquile som är en av de större fasta öarna i sjön. Det är en fascinerande plats där man strävar efter att bevara traditionerna samt den politiska och sociala strukturen från inkatiden. Vi besöker även öns sydspets där vi tar ett renande bad i sjö som även kallas för Mama Cocha – Moder Sjö. Vi passar på att meditera på denna fridfulla och magiska plats.

Efter återkomst till Puno hämtar vi våra saker och åker vi till flygplatsen i Juliaca för att ta eftermiddagsflyget ner till Lima.

Övernattning i Miraflores, Lima. (Frukost  – snacks på flyget – middag).

Dag 10 söndag 21 april: Lima

En ledig dag i Lima. Man kan besöka ett museum, shoppa eller åka till Pachacamac eller Caral. Vi kommer att återkomma och ta upp intresseanmälningar.

Framåt kvällen åker vi till Huaca Pucllana som är ruinerna från Limakulturen långt före inkas. Här kommer vi att inta vår avskedsmiddag.

Övernattning i Miraflores, Lima. (Frukost – middag).

Dag 11 måndag 22 april: Avresa från Lima

Ledig förmiddag. Lunch nere vid havet på La Rosa Nautica. På vägen till flygplatsen besöker vi sedan Antropologiska Museet eller Larcomuseet.

(Frukost – lunch – måltider på flyget)

Dag 12 tisdag 23 april: Hemkomst

På morgonen planbyte i Europa för hemresa till Skandinavien (ankomst Arlanda 19:30).

(Måltider på flyget)

Färdledare Paula Rabenius


Paula Rabenius är född och uppvuxen i Upplands Väsby utanför Stockholm.

Paula är utbildad i Traditional Chinese Medicine, TCM. Hon arbetar med akupunktur, koppning, Kinesisk Tuina massage samt klassisk massage och healing. Hon verkar även som transmedium och har sin mottagning i Ludvika i Dalarna. Kurser och föredrag håller hon över hela landet.

Paula har genomför ett flertal resor med grupper till Bosniens pyramider. Mer om Paula hittar du på hennes hemsida www.finndinkraft.se och du kan nå henne på följande mailadress: paularabenius@hotmail.com

Detta är priser från resan som genomfördes 2019

Fakta & Priser

Pris per person:

12 – 23 april 2019 42 900 SEK

Priset inkluderar:

 • Flygresa i ekonomiklass från Stockholm/Arlanda till Lima tor inkl. flygskatt
  skatt per den 23.6.2018
 • Flygresa i ekonomiklass från Lima – Cusco och Juliaca till Lima inkl. flygskatt
  skatt per den 23.6.2018
 • Utflykter, inträden, aktiviteter samt måltider enligt program
 • Övernattning i delat dubbelrum i tio nätter, tre/fyrstjärnigt hotell inkl. frukost
 • Flygmåltider (snacks på inrikesflyget)
 • Sju luncher exkl. dryck
 • Tre middagar exkl. dryck
 • Svensk färdledare (Per Gunnar Ling)
 • Peruanska guider
 • Ciceron under resan är Paula Rabenius som leder såväl meditationsstunder samt föreläsningar av Totth under ett flertal tillfällen under resan

Tillägg:

Enkelrum 2 950 SEK

Priset inkluderar ej:

 • Visum ( behövs ej för EU-medborgare född inom EU)
 • Försäkring
 • Vaccination
 • Avbeställninsskydd
 • Dricks till restauranger, hotell, guider och chaufför
 • Måltidsdryck

Sista anmälningsdag är 28.03.2019.

Om ni är intresserad att följa med på denna Peru-resa efter att sista anmälningsdag har passerat, var vänlig ta kontakt med oss.

Vi kommer då undersöka om det finns platser kvar på flyget/hotellen/tåget samt på rundtursbussen.

Priset och programinnehållet kan dock justeras i förhållande till platstillgång.