resor-img

SPF-resor 2024

Upplev Minnesota med SPF Daladistriktet

7–17 september 2024 2024

Minnesota är ett fantastiskt resmål i USA, som erbjuder både naturlig skönhet och storstadskultur. USA:s hjärta i inlandet med en internationell hamnstad, Svenskbygderna och Mall of America (MOA). Ta reda på varför 5 miljoner amerikaner älskar att bo här, och varför våra svenska förfäder valde att flytta hit under den stora utvandringen från Sverige.

Upplev Pärnu med SPF Daladistriktet

22-30 september 2024

Följ med på vår resa till Pärnu, den vackert belägna kurorten på Estlands sydkust. Här finner vi lättsam flärd med moderna spabad, historiska badhus, vidsträckta vita sandstränder och vackra naturskyddsområden. Vi tar del av stadsrundturer i både Pärnu och Tallinn och besöker ön Kihnu som med sin traditionella folkkultur utsetts till Unescos lista över världskulturarv. Vi gör utflykter till nationalparker och besöker ett ciderbryggeri, givetvis med provsmakning. Låt oss njuta av några dagar med rofyllda promenader varvat med hälsosamma behandlingar som ingår i ditt fina spabad. På hemvägen besöker vi de imponerande klosterruinerna i Padise innan vi kryssar hem. Detta är en resa för kropp och själ!

Upplev Lofoten med SPF Daladistriktet

1–6 maj,  2024

Under ett fåtal dagar besöker vi majestätiska Lofoten med dess höga fjälltoppar och djupa fjordar, vita sandstränder och turkosskimrande hav. Under århundraden har ögruppen lockat till sig alla världens konstnärer, fiskare och naturälskare. Vi besöker Saltstraumen, världens största malström och färdas några timmar från Bodö till Stamsund på Havilas moderna skepp. Vi besöker pittoreska fiskelägen och lokala museer där vi lär oss allt från vikingatiden till nutida konst, följer med på en båttur i Trollfjorden i havsörnarnas rike och bor i Reine, ett av de vackraste fiskelägren på Lofoten.