Pärnu 22-30 september,  2024

Följ med på vår resa till Pärnu, den vackert belägna kurorten på Estlands sydkust. Här finner vi lättsam flärd med moderna spabad, historiska badhus, vidsträckta vita sandstränder och vackra naturskyddsområden. Vi tar del av stadsrundturer i både Pärnu och Tallinn och besöker ön Kihnu som med sin traditionella folkkultur utsetts till Unescos lista över världskulturarv. Vi gör utflykter till nationalparker och besöker ett ciderbryggeri, givetvis med provsmakning. Låt oss njuta av några dagar med rofyllda promenader varvat med hälsosamma behandlingar som ingår i ditt fina spabad. På hemvägen besöker vi de imponerande klosterruinerna i Padise innan vi kryssar hem. Detta är en resa för kropp och själ!

Om Pärnu

Pärnu är en stad i kommunen Pärnu i landskapet Pärnumaa i sydvästra Estland. Staden är belägen vid Pärnuviken som är en del av Rigabukten, 110 kilometer söder om huvudstaden Tallinn. Pärnu delas i två delar av Pärnufloden.
Pärnu är i dag mest känd som en populär bad- och kurort. Den första badanläggningen öppnade 1839.
Källa Wikipedia

Pärnu är det ultimata semestermålet i Estland på sommaren. Staden lockar till sig semesterfirare med sin stora sandstrand, många restauranger, cocktailbarer, spa och en avslappnad och avspänd atmosfär.

Pärnu är Estlands största stad, med en yta på 858 km2, som tillhör mer eller mindre samma kategori som Berlin (892 km2). Med sin ytstorlek ligger Pärnu på världstoppen och lämnar stora städer såsom Milano, Aten, Wien, Buenos Aires, Barcelona, Toronto och Hamburg liksom Köpenhamn, Stockholm och Amsterdam bakom sig. Men trots den stora ytan, bor endast 60 personer på en kvadratkilometer i Pärnu!

Denna medeltida stad har en lättsam och romantisk flärd. Pärnu är Estlands största semesterort med en mängd olika spa-anläggningar från stora vattenpalats till mer intima och historiska badhus.

Vidsträckta, vita sandstränder med grunt vatten och “den bästa solen i Estland” lockar till sig både estländare och långväga turister. Den vackra strandpromenaden är idealisk för promenader, cykling och rullskridskoåkning med lekplatser, vattenfontäner och idrottsplaner, som erbjuder barnen många glädjefyllda dagar.

Om du känner för mer äventyrligare saker, kan du prova på vattenskidor, segling eller att paddla kanot eller kajak nedför Pärnufloden ut i det öppna havet och de närliggande holmarna.

Källa https://www.visitestonia.com/sv/vart-ska-man-aka/vastra-estland/parnu

Reseöversikt

Dag 1) Söndag 22 september, 2024

Buss Dalarna – Värtahamnen. Kryssning genom Stockholms vackra skärgård. Välkomstmiddag ombord. Övernattning i bekväma A-hytter med fönster.

Dag 2) Måndag 23 september, 2024

Ankomst Tallinn och vi beger oss därefter till Pärnu. Stadsrundtur. Middag och övernattning på hotell Estonia Resort och Spa.

Dag 3) Tisdag 24 september, 2024

Idag njuter vi av våra första behandlingar och har även tid att promenera runt och upptäcka Pärnus mysiga caféer, vackra natur och den milslånga stranden. Middag och övernattning på hotellet.

Dag 4) 25 september 2024, onsdag

Efter en god frukostbuffé fortsätter vi att utforska kurorten Pärnu, hotellets rika spautbud och njuta av våra behandlingar. Middag och övernattning på vårt hotell.

Dag 5) Torsdag 26 september, 2024

Utflykt till Tolkuse mosse som tillhör Luitemaas vackra naturskyddsområde. Middag och övernattning på hotellet

Dag 6) Fredag 27 september, 2024

Utflykt till Tori med St Georges minneskyrka och Torr Cider Destilleri där vi lär oss mer om processen från äppelskörd till färdig cider. Middag och övernattning på vårt hotell.

Dag 7) Lördag 28 september, 2024

Utflykt till ön Kinhu. Lunch ingår. Middag och övernattning på vårt hotell.

Dag 8) Söndag 29 september, 2024

Efter frukost checkar vi ut från vårt hotell och åker till Padise. På kvällen stiger vi ombord på en av Tallinks båtar i riktning Stockholm. Avskedsmiddag och en sista kväll tillsammans. Övernattning del i twin i A utsideshytt.

Dag 9) Måndag 30 september, 2024

Bufféfrukost.
Vi ankommer till Stockholm klockan 10:30 (lokal tid).
Vid ankomst tar vi vår buss tillbaka hem.

Program

Dag 1) Söndag 22 september, 2024

Vi stiger på vår buss på olika hållplatser i Dalarna (rutten anpassas till de som bokat resan) och beger oss till Värtahamnen i Stockholm där vår reseledare välkomnar oss. Vår resa börjar med en kryssning genom Stockholms vackra skärgård och en välkomstmiddag ombord. På kvällen finns det gott om tid att strosa runt på båten och ta del av dess rika utbud av nöje, shopping eller relax. Övernattning i bekväma A-hytter med fönster.

Dag 2) Måndag 23 september, 2024

Vår lokala guide välkomnar oss i Tallinn och vi beger oss därefter till Pärnu. Efter lunch checkar vi in på våra rum och på eftermiddagen ger vi oss i väg på en första stadsrundtur där vi lär oss mer om den kända kurortens historia och nutid. Middag och övernattning på hotell Estonia Resort och Spa.

Dag 3) Tisdag 24 september, 2024

Idag njuter vi av våra första behandlingar och har även tid att promenera runt och upptäcka Pärnus mysiga caféer, vackra natur och den milslånga stranden. Middag och övernattning på hotellet.
På denna resa ingår ett generöst wow – spapaket för var och en, Vi kan ta del av en behandling per dag under sammanlagt 3 dagar och kan välja fritt bland massage-, ansikts- och kroppsbehandlingar. I år ingick följande paket, det kommer bli liknande nästa år men specificeras närmare inpå.

Flytande bad i “Döda havet” / – Styrkande örtmassage 60 min

 • Honungsoljemassage 60 min / – Klassisk massage 60 min / – Hampoljemassage 60 min /
 • Hampabad med kroppsbehandling 50 min/ – Ansiktsbehandling av vildros 50 min /
 • Ansiktsbehandling med torv och ängsört 50 min/ – Majsblomsfotbehandling 60 min /
 • Calendula handbehandling med bivax 60 min / – Manikyr 60 min
 • Pedikyr 60 min / – Saltkristallbehandling 50 min

Dag 4) 25 september 2024, onsdag

Efter en god frukostbuffé fortsätter vi att utforska kurorten Pärnu, hotellets rika spautbud och njuta av våra behandlingar. Tid att fortsätta upptäcka kurortens pittoreska kvarter och om så önskas ta en uppfriskande strandpromenad. Middag och övernattning på vårt hotell.

Dag 6) Fredag 27 september, 2024

På eftermiddagen, när andra hälften av vår grupp fått sina behandlingar, beger vi oss än en gång ut i Pärnus vackra omgivning. Denna gång till Tori med St Georges minneskyrka och Torr Cider Destilleri där vi lär oss mer om processen från äppelskörd till färdig cider, givetvis med provsmakning av olika delikata drycker! Middag och övernattning på vårt hotell.

Dag 7) Lördag 28 september, 2024

Idag beger vi oss till ön Kinhu, som med sin traditionella folkkultur utsetts till Unescos lista över världskulturarv. Här får vi uppleva en för oss svunnen tid på en ö som har bevarat sitt ursprung ända till idag. Vår tur runt ön tar oss genom fyra byar, vackra vyer och besök på både det lokala museet och en fyr. Lunch ingår. Middag och övernattning på vårt hotell.

Dag 8) Söndag 29 september, 2024

Efter frukost checkar vi ut från vårt hotell och åker till Padise, en underbar plats mellan skogar och åkrar med Cisterciensordens historiska kloster och Padise herrgård. Vi besöker Padise kloster och här äter vi även vår lunch innan vi beger oss vidare till Tallinn den bäst bevarade medeltida staden i norra Europa. På kvällen stiger vi ombord på en av Tallinks båtar i riktning Stockholm. Avskedsmiddag och en sista kväll tillsammans. Övernattning del i twin i A utsideshytt.

Dag 9) Måndag 30 september, 2024

Bufféfrukost i den mindre, lite lugnare restaurangen. Bubbel ingår!
Vi ankommer till Stockholm klockan 10:30 (lokal tid).
Vid ankomst tar vi vår buss tillbaka hem.

Med reservation för ändringar i programmet.

Reseledare

Presentation guide/reseledare

Reseledare
Reseledaren Alexandra Widl / Reseproducent Grönlandsresor:
“Jag älskar mitt yrke även efter 30 år i branschen! När jag planerar resor för SPF vill jag framför allt skapa variationsrika program med rikt innehåll, inte luft. Under våra resor har jag lärt mig vad deltagare värdesätter; att tillsammans resa bekvämt från hemorten med god mat och utmärkta lokala guider – och naturligtvis en god natts sömn!”

Fakta och priser

Pris per person i tvåbäddsrum: 21.590 SEK (inkl. EU-moms)
Singeltillägg: 5.650 SEK (inkl. EU- moms)

I priset ingår:

 • Busstransfer tur och retur Dalarna (hållplatserna bestäms utifrån de som bokat resan)
 • Reseledare under hela resan, vi möts i Värtahamnen
 • 2 övernattningar, del i A-hytt med fönster på Tallink Silja Stockholm-Tallinn och retur
 • 2 x middagar ombord (2 rätter) samt 2 x uppgraderad frukost inkl. bubbel
 • 6 x övernattning i tvåbäddsrum med egen dusch/wc på Estonia Resort & Spa
 • 3 dagar WOW -paket inkl. en behandling om dagen
 • Fri tillgång till spaavdelning med pooler och bastu under hela vistelsen i Estland
 • 6 x bufféfrukost på hotell
 • 6 x middagar på hotell (3 rätter)
 • 4 x luncher 1 rätt; dag 2, 5, 6, 7, 8
 • Cider/vinprovning på Tori destilleri
 • Buss enligt program
 • Lokal guide; stadsrundtur i Tallinn, Pärnu, Tori, Kinhu, Padise inkl. inträde

 • Min 20 deltagare / max 24
 • Sista möjliga bokningstillfälle: 5 juli 2024
 • Boka i tid för garanterad plats
 • 20% handpenning inom 10 dagar efter bokning
 • Slutbetalning 19 juli 2024
 • För mer information och bokning av resan kontakta Grönlandsresor på info@gronlandsresor.se eller telefon 08-556 269 70
[vc_bar_widget_sidbar][vc_widget_id_2″][vc_widget_id_2″][vc_widget_id_2″]
[/vc_column]