Yoga, mindfulness och qigong – Tällberg, Dalarna 

11/11–14/11 2021

Ladda batterierna och kom i balans inför vintern med en långhelg fylld med yoga, qigong, meditation, vila, mindful walking, vandring, härliga måltider och fina samtal.

Vi bor på mysiga Åkerblads i Tällberg där vi också äter alla måltider. På Åkerblads finns en ny SPA-avdelning. De nordiska materialvalen skapar en tidlös stillhet och bjuder in till avslappning på det anrika hotellet. Här njuter du av sköna och närande behandlingar där BABOR & Maria Åkerbergs produkter är genomgående i alla upplevelser.

 • I poolområdet välkomnas barn under 15år fram till kl. 16:00 på lördagar (i målsmans sällskap). Övriga dagar ingen åldersgräns.
 • Gymmet har dagligen öppet mellan kl. 07:00-21:00
  (fredagar & lördagar 07:00-22:00. Söndagar 07:00-20:00)
 • Pool & SPA har dagligen öppet mellan kl. 09:00-21:00
  (fredagar & lördagar 09:00-22:00. Söndagar 07:00-20:00)

Här kan du läsa om Åkerblads och se bilder https://akerblads.se/

Hotellets grundpelare är inte längre endast gastronomi och upplevelser, utan har nu fått sällskap av stillhet och harmoni.

Varje dag startar vi med ett mjukt morgonyogapass eller qigong före den goda frukosten. På förmiddagarna varvar vi mindful walking med yogapass och meditationsövningar.

Efter lunch har du hela eftermiddagen fri för egen tid för vila eller mysiga bypromenader i Tällberg innan vi möts igen för ett yinyogapass och meditation. Kvällen avslutas med en gemensam middag i hotellets restaurang. En kväll gör vi Yoga Nidra, en guidad avslappning, samt kvällsmeditation.

Målet är att du ska komma hem utvilad och starkare till både kropp och själ och med några nya verktyg för att bibehålla balansen i ditt liv.

Yogan vi gör är lugn hathayoga på morgonpassen och yinyoga på eftermiddagspassen.

Hathayoga benämns ibland som den ”klassiska” yogan. Passet kan vara alltifrån mjukt och lugnt till mer dynamiskt och fysiskt utmanande, beroende på deltagarnas erfarenhet och förmåga.

Yinyoga är en mycket långsam och mjukgörande yoga där vi jobbar med fascian/bindväven. Den är välgörande både för musklerna, som en stretch efter dagens rörelser, och de inre organen, men också för avslappning och för att stilla vårt sinne inför meditationen.

Yoga Nidra är en guidad djupavslappning. Yogisk sömn kallar man det också.
Qigong är en tusenårig kinesisk friskvårdsmetod där vi gör mycket långsamma rörelser som påverkar både kropp och själ.
Meditation innebär att stilla sitt sinne, vilket innebär att hjärnan får välbehövlig återhämtning.

Tällberg är en by i norra delen av Leksands kommun vilken ligger mycket naturskönt vid Siljans sydöstra strand. Alla hus och byggnader är byggda av trä och de flesta är timmerhus. Tällbergs by har inte mer än drygt 250 bofasta personer men däremot finns åtta hotell. De flesta med mycket hög internationell standard och tillsammans har hotellen fler än 1000 bäddar. Hotellen samarbetar i en gemensam organisation ”Upplev Tällberg” och har en egen webbplats. Dessutom finns också ca 400 fritidsboende i byn, som vistas olika tider under året i sina fritidshus. Tällberg räknas till Sveriges hotelltätaste by med sina åtta anläggningar. Varje hotell har sin egen karaktär och historia, samtliga med restauranger och boende av hög klass. Här vandrar du i Digerbergets naturreservat, upplever Tällbergsstrandens bad och shoppar hantverk i alla fina butiker som finns i byn.

 

Tällberg är också en av Sveriges mest kända turist- och besöksorter med mer än en kvarts miljon besökare årligen. I Tällberg har det vid ett flertal tillfällen genomförts en stor global konferens, Tällberg Forum, som samlat flera hundra ledande personer från hela världen inom näringsliv, politik, kulturliv och forskning Tällberg ligger vackert beläget i Dalarna, med milsvid utsikt över sjön Siljan. Upplev stillheten och den trolska känslan av promenader längs Siljans strand.

Väljer du att resa med tåg till Tällberg hämtas du med taxi vid järnvägsstationen. Vänligen meddela om du vill bli hämtad vid tåget och tiden för din ankomst.

 

Utrustningslista

 • Yogamatta (OBS! Finns även att låna på anläggningen)
 • Filt eller stor schal för avslappningen
 • Mjuka kläder för yoga
 • Extra tröja o strumpor för den lugna yinyogan
 • Kläder för promenader i området
 • Promenadskor
 • Regnkläder
 • Ombyte för middagarna
 • Anteckningsbok och penna

Torsdag 11 november 2021

Från kl 16.00 Ankomst och incheckning med fika,
Samling till gemensam middag 18.30

Därefter aktiviteter enligt program

 

Fredag 12 november 2021

Aktiviteter enligt program

 

Lördag 13 november 2021

Aktiviteter enligt program

 

Söndag den 14 november 2021

Aktiviteter enligt program och hemresa

Yoga, mindfulness och qi gong i Tällberg  

11–14 november 2021

 

Det preliminära kursupplägget ser ut så här

 

Torsdag

Från kl 16.00 Ankomst och incheckning med fika

18.30 Middag med välkomstinformation
20.30 Mjukstart med yinyoga och en guidad avslappning

 

 

Fredag

07.30 Mjuk morgonyoga – vi väcker kroppen
Ca 8.30 Frukost i stillhet
Liten byvandring
12.30 Lunch på hotellet
Vila, fri tid, spa,
16.00 Yinyoga och meditationsintroduktion
19.00 Gemensam middag

 

Lördag

08.00 Qigong och gående morgonmeditation (ute vid bra väder)
08.30 Frukost i stillhet
10.00 Mindful walking
11.00 Hathayoga
13.00 Lunch på hotellet
Vila, fri tid, promenader, bad, fika, spa
16.00 Yinyoga
19.00 Avslutningsmiddag

 

Söndag

07.30 Qigong
08.30 Frukost i stillhet och tid för packning
10.30 Yinyoga och avslutning
Utcheckning
12.30 Lunch och hemresa

Ledare: Barbara Frilund-Ekberg

Vem är då Barbara?
Fjäll, hav, och då och då en storstad, är de element där jag trivs bäst. Jag är bosatt i Grövelsjön i norra Dalarna sedan 1986 och har arbetat med turism främst i svenska fjällvärlden i hela mitt yrkesverksamma liv. Min familj består av min man och våra två söner, som nu är utflugna. Vår äldste son föddes med Downs syndrom och i tonåren fick han även diagnosen autism. Detta var en av de mer omvälvande och krisartade upplevelserna i mitt liv, men med facit i hand var det också en av de mest betydelsefulla händelserna för min utveckling till den jag är i dag. En upplevelse jag inte vill vara utan. Tack vare vår son har vi bl.a. tvingats lära oss andra kommunikationsmetoder, där förenklat teckenspråk är en av metoderna.

Genom mina 40 år i turistbranschen, främst i svenska fjällvärlden, har jag lång erfarenhet av att leda och utveckla människor. Idag arbetar jag som chefsstöd och utvecklar ledare inom turism, samt utbildar inom krishantering, värdskap, hållbarhet, stresshantering, hållbart ledarskap mm.

Jag är utbildad lärare i meditation, Hathayoga, Yin yoga, Yoga Nidra och Restorative yoga samt Qigong.

Mina formella meriter på det området är:
Hathayogalärarutbildning 200 h Om Yoga
Yin yogalärarutbildning 32 h Magdalena MecWeld
Qigong steg 1 och 2, Birgitta Gunnarsson
Yoga och vetenskaplig forskning, 64 h, Marian Papp
Restorative Yoga och yoga Nidra, 30 h Mona Anand och Ulrika Norberg

Sound healing ceremony, 32h + 25h, Karina Gibson resp Ingela Palmqvist

För några år sedan kom jag i kontakt med högkänslighet, hsp, och insåg att det var den pusselbiten som fattats i min värld. Här kände jag igen mig i många delar och förstod varför jag fungerar som jag gör och varför inte alla känner som jag. Under 2019 har jag genomgått ett personligt utvecklingsprogram Shine your light Mastermind för Carolina Gårdheim, där jag lärt mig använda alla mina förmågor i mitt ledarskap och i mitt arbete med grupper. Detta program har även öppnat upp och utvecklat min andlighet, som funnits med mig i livet ända sedan barndomen. Under 2020 fortsatte jag min utveckling genom fortsättningsprogrammet, Shine your light Alumni för Carolina Gårdheim och Dag Gårdheim.

 

Min yogafilosofi är att alla kan yoga utifrån sina förutsättningar. Mina pass anpassar jag så att även du som aldrig yogat förut kan hänga med, medan du som är en van yogautövare också får din utmaning och fördjupning.  På grund av, eller kanske snarare, tack vare mina olika kroppsliga skador jag fått genom livet, scolios, wiplash, kotförskjutningar, ledvärk, axelluxationer och artros, har jag förståelse för de begränsningar vi kan ha i våra kroppar. Yoga är inte bara rörelser och positioner. Yoga är så mycket mer. Yoga är ett förhållningssätt som handlar om balans både i det yttre, men ännu mer om balans i det inre. Yoga handlar också om att skapa frid i sitt sinne och därmed också skapa fred på jorden.

Du kan läsa mer om Barbara på den här sidan http://barbara-frilund-ekberg.com

 

Välkommen till en lång weekend där vi tränar den inre och yttre styrkan och därigenom skapar balans i våra liv!

Yogakurs i Tällberg med Barbara Frilund-Ekberg 11–14 november 2021

Pris per person för kursen : 8,990 SEK

Priset inkluderar:

 • Del i dubbelrum (reser du ensam placeras du ihop med en annan deltagare av samma kön)
 • 3 Frukost
 • 3 Luncher
 • 3 middagar
 • Tillgång till Spa där det finns pool, bubbelpool, bastu samt gym.
 • Aktiviteter enligt program
 • Barbara Frilund-Ekberg som kursledare
 • Transfer ToR Järnvägsstationen till hotellet

 

Tillägg:

 • Enkelrum 990 SEK

 

Priset inkluderar ej:

 • Försäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Måltidsdryck

 

För att kursen ska genomföras krävs minst 10 deltagare.

Galleri

Frågor om resan: