Om oss

Annorlunda resor som varar!

Inspired Journeys arrangerar ”Må bra resor” med både inre och yttre upplevelser och med inriktning mot t ex personlig utveckling, yoga, meditation, massage och ayurveda.

Vi tar dig till unika, säregna, betydelsefulla, ibland gåtfulla och annorlunda platser. Du får resa både i det yttre och i ditt inre. Vi vill att det du upplever på våra resor ska beröra ditt hjärta och din själ. Resor med innehåll och gemenskap, kvalitet och personlig service – upplevelser att minnas och leva av länge efter att du kommit hem.

Våra resor tar dig till platser där du kan hinna ifatt livet. Platser där stillhet och frid råder, där du får möjlighet till meditation. Platser fulla av liv och mening och kontakt med natur, kultur och miljö. Ibland till platser där historiens vingslag griper tag i dig. och till platser som ger dig en förståelse för gamla visdomsläror där du får ta del av urfolkets tidlösa kultur och visdom och delta i autentiska ceremonier i samklang med naturen.

Ninni Guthrie

Tillsammans med Lasse Ericsson startade Ninni Inspired Journeys 2015. Tillsammans har de under åren byggt upp verksamheten inom kurs- och konferensområdet personlig utveckling, hälsa och välbefinnande, där Inspire Journeys tar hand om det praktiska kring resan såsom förfrågningar, offerter och avtal med hotell och transportörer för kursledare som vill genomföra en kurs- eller konferensresa.

Lasse gick hastigt bort i januari 2021 och Ninni driver nu företaget Inspired Journeys i Sverige AB vidare i nära samverkan med Grönlandsresor AB.

Ninni Guthrie påbörjade sin karriär inom rese- och turistindustrin med reseplanering och konferensarrangemang ”in-house office” på flera större företag, Hon har också arbetat som reseledare och efter lärarutbildning har hon under drygt 30 år arbetat som lärare och rektor med att utveckla nya utbildningar med inriktning mot resor, turism, fritid och rekreation. Hon har dessutom arbetat med att bygga nätverk mellan Sverige och skandinaviska organisationer i USA, Kanada och Australien och varit ansvarig för försäljning och organisation av resor för amatörgrupper till USA, Kanada och Australien under drygt 10 år.

Ninni och Lasse har sammarbetat sedan 90-talet då Lasse började arbeta som lärare på en av de turismutbildningscentrum som Ninni varit rektor för.

Lars Ericsson

Lars Ericsson startade Inspired Journeys tillsammans med Ninni Guthrie 2015. Han var verksam i företaget fram till januari 2021, då han hastigt gick bort.

Lars jobbade i resebranschen i över fyrtio år. Han började som reseledare för RESO och fick sedan jobb på RESO Specialresor, fortsatte till produktionsavdelningen på Star Tour/Stjärnresor och avslutade sin tid på RESO med att starta RESO Idrottsresor i samarbete med Riksidrottsförbundet.

Under femton års tid var Lars sedan ansvarig på Svenska Turistföreningen för att utveckla reseproduktionen. Utbudet av Lägerskolor och Skolresor breddades och kompletterades med många utländska resmål. En rikstäckande resekatalog distribuerades till alla STFs medlemmar. STF Resor gick i bräschen för att erbjuda medlemmar en helt ny form av specialresor, bl a expeditioner till Antarktis och Spetsbergen.

Lars drev under 15 års tid tre resebyråer i Sverige och Norge. Atlantöar AB med specialresor till Atlantöar, från Spetsbergen i norr till Antarktis i söder. Islandsresor AB i Sverige och Islandia AS i Norge.

Han har undervisade också på turisthögskolor i ämnen som paketering, budgetering, kalkylering, prissättning och marknadsföring.

Idag driver Ninni Inspired Journeys vidare i nära samverkan med Grönlandsresor AB i företaget Inspired Journeys i Sverige AB.

 

lars-e