MediYoga i ljuvliga La Morra i Italien med Ulf Wallgren – Resan inställd p.g.a. Coronaviruset!

8–12 juni 2020

Ovan film copyright Ulf Wallgren

Ta chansen att få uppleva MediYogans välgörande effekter i ett av världens vackraste landskap i norra Italien. Inspired Journeys arrangerar tillsammans med Ulf Wallgren Yoga en resa till det gamla Italien där du hittar lugnet och stillheten inom dig med hjälp av MediYoga. Temat för veckan är ”Själens hjärta” – med hjälp av yoga och meditation lär du dig att skapa stunder i vardagen för reflektion och insikt. Du hittar den grundton du innerst inne vill ha i livet.

La Morra ligger i Piemonte mellan Alperna och Apenninerna i nordvästra Italien. Här landar vi fria från vardagens bekymmer och larm och njuter av det vackra böljande landskapet som tillhör en av de mest genuina regionerna i landet. Området är välkänt för sina pittoreska byar, fantastiska mat och den mycket speciella nebbiolodruvan. Den blå vindruva som gjort områdets viner världsberömda och varit grunden för områdets existens i århundraden. Langheområdet där La Morra är beläget finns med på UNESCOS världsarvslista på grund sitt kulturlandskap och sin historiska vinodling.

Här kan du unna dig en paus i vardagen och njuta av livets goda samtidigt som du i den här stilla meditativa miljön får möjlighet att hitta ett nytt förhållningssätt till livet med hjälp av yogan.

Yogan lär dig att stanna upp och reflektera och på så sätt ta till vara och besjäla din vardag. Du övar dig i att möta livet med kärlek och tillit. När du hittar lugnet inom dig får du också möjlighet att mer uppmärksamt lyssna på din inre röst och hitta lösningar för hur du ska våga vara den du egentligen innerst inne är.

MediYoga stimulerar kroppens självläkande förmåga och används idag inom sjukvården och lärs ut på yogastudios runt om i Sverige. Forskning visar att den har god effekt på hjärtproblem, högt blodtryck, ryggont och olika smärttillstånd. Den hjälper dig som är stressad och kan få dig att sova bättre. Det är också bra för dig som vill hålla din kropp i form och bli rörligare och mjukare.

Vi gör ett till två yogapass per dag i stadens moderna konferenssal under ledning av Ulf Wallgren, en av Sveriges mest kända och uppskattade yogalärare. Vi har långa luncher för att du ska njuta i lugn och ro av den underbara italienska maten och kunna ta en promenad innan eftermiddagens yogapass börjar. Kvällarna är fria för egna aktiviteter.

Vi jobbar mycket med att skapa en bra känsla i gruppen för att du ska känna dig välkommen och delaktig. Därför kan du utan tvekan komma ensam eller med en vän eller make/maka och alltid känna att du ingår i en fin glädje och samhörighet med de andra deltagarna.

Under veckan får du möjlighet att lära känna La Morra genom stadens egna guider. La Morra grundades under romartiden och historiens vingslag vilar fortfarande över de små gatorna som kantas av butiker, caféer och restauranger.

Från stadens huvudtorg Piazza Castello har du en betagande utsikt över Langhe-området på ena sidan och Alperna på den andra sidan. Städerna i Langhe är välkända för sina viner, ostar, tryffel och hasselnötsodlingar.

Du har möjlighet att via organiserade utflykter eller på egen hand ta del av allt detta som är Piemontes kännetecken under vår vecka i området.

Du bor lyxigt på små familjeliknande hotell med hög komfort och har tillgång till några av området absolut bästa restauranger där du kan njuta av den italienska matkonsten. En av restaurangerna har tre stjärnor i Guide Michelin. Området är som gjort för dig som gillar att ta så väl korta, lätta promenader som längre vandringar längs vinodlingarna i ett landskap som tar andan ur dig med sin skönhet.

I resan ingår flyg, transfer till La Morra, boende och yogan. På ett av hotellen ingår frukost medan du har möjlighet att laga din egen frukost i ditt eget kök på det andra hotellet.

Landet i korthet

Italien består av 20 regioner, och varje region är uppdelad i provinser, som i sin tur är uppdelade i kommuner. Det är såväl en geografisk som politisk och administrativ indelning. Många gränser har mycket lång historia, de följer ofta de forna hertigdömenas och medeltida stadsstaternas positioner.

Piemonte är en region i nordvästra Italien. Den omfattar 25 400 km² och har lite under 4,4 miljoner invånare. Regionens huvudort är Turin. Före år 1860 var Piemonte kungariket Sardiniens huvuddel. Piemonte omges på tre sidor av Alperna. (Källa: Wikipedia.)

Yta: 25 387 km²
Huvudstad: Turin

Bra att veta inför resan

Affärstider

Affärer har normalt öppet måndag-lördag 8.00-12.30/13.00 och från 15.30/16.00 till-19.30/20.00, men allt flera affärer, främst i norra Italien, har öppet hela dagarna måndag-lördag, och vissa har även öppet söndagar.

Ambassad

Sveriges ambassad i Rom, Italien.

POSTADRESS
Ambasciata di Svezia
Piazza Rio de Janeiro, 3
00 161 Roma (RM)
Italia

BESÖK OSS
Piazza Rio de Janeiro, 3
00 161 Roma

TEL
Växeln
+39 06 44194100
Fax: Kultur- och Multilaterala avdelningen
+39 0644194762

FAX
Konsulära- och Migrationsavdelningen
+39 06 44194761
Politiska- och Ekonomiska avdelningen
+39 06 44194760

E-POST
Ambassaden
ambassaden.rom@gov.se
Migrationavdelningen
migration.rom@gov.se

Besökstider
Passärenden: måndag och fredag 11.00-13.00

Banker

Flertalet banker är som regel öppna 8.30-13.30 och 14.30-16.00 måndag till fredag. Bankomater finns utanför banker överallt i Italien, och det är det enklaste sättet att ta ut kontanter i euro på sitt bankomat- eller kreditkort.

Dricks

Drickssystemet är i stort sett som det svenska. Restaurangnotor inkluderar betjäningsavgift, men man brukar lägga till 10-15% beroende på restaurangens klass och räkningens storlek, och självklart bara om man är nöjd.

På barer betalar man först i kassan, för att gå med kvittot till disken och beställa det man betalat för mot uppvisande av kvittot.
Det blir alltid dyrare om man sitter ner vid ett bord och beställer en kopp kaffe än om man intar sin kaffe stående i baren.

Dricksvatten

Man dricker vanligtvis inte kranvattnet i Italien, inte för att det är farligt men för att det inte smakar gott. Är vattnet otjänligt står det “non potabile”.
Man köper alltså mineralvatten på flaska, som finns såväl med bubbel (acqua gassata/frizzante) som utan (acqua naturale/liscia).

Elektricitet

Strömmen i Italien är som i Sverige 220V. Eluttagens utformande kan dock variera, ibland passar våra kontakter, ibland inte. En adapter finns oftast att låna på internationella hotell, annars finns att inhandla i närmaste elaffär.

Hotell

Familjehotellet VILLA KATERINA
Det lyxiga mini-familjehotellet ”Villa Katerina” är beläget i den historiska stadskärnan i La Morra.
Den renoverade gamla villan erbjuder gästerna eleganta och rymliga rum.
Tack vare de höga taken och byggnadens unika arkitektur är rummen mycket rymliga.

Standard rum

 • Rummen är möblerade för två gäster. Här finns toalett med dusch, garderob, dubbelsängar, TV, hårtork, minibar. Gratis Wi-Fi.

Superior-rum

 • Rummen är något större än standardrummen och här finns även toalett med dusch, garderob, dubbelsängar, TV, hårtork, minibar. Gratis Wi-Fi.

Svit

 • Rummen är möblerade för två eller fler gäster. Stort rum med toalett med dusch, garderob, dubbelsängar, TV, hårtork, minibar. Gratis Wi-Fi.

FÖR MER INFORMATION: Villakaterina-Lamorra.com

ALTEZZA lägenhet

ALTEZZA lägenheter i La Morra är den perfekta kombinationen av en modern stil, elegant inredning och ett idealiskt läge. Trevliga två-rumslägenheter med kök, balkonger och terrasser, som erbjuder magisk utsikt över gamla stan eller de majestätiska alpina toppar. På denna hemsida finner ni mer information om de olika lägenheterna samt foton.

Lägenhet MonVizo

 • Utsikt över Alperna
 • Vackert möblerad lägenhet med två dubbelrum, kök, veranda och 4 balkonger. Total yta på rummet är 83 kvadratmeter.

Lägenhet Mansard

 • Utsikt över Alperna
 • Två-rumslägenheter med ett möblerat kök, 2 verandor och 2 balkonger, toalett. Total yta på rummet är 54 kvadratmeter.

Lägenhet Alba

 • Bekväm och mysig lägenhet.
 • Två-rumslägenhet med möblerat kök och 2 badrum/toaletter.
 • Total yta på för Alba-lägenheten är 45 kvadratmeter.

Fior Di Farine

Fior Di Farine B&B ligger i La Morras centrum, mitt emot den historisk kvarnen Mulino Sobrino. Här skapar de små kvarnarna, det nymalda vetet och doften av mjöl en härlig atmosfär.

Fior Di Farines frukost är en riktig höjdpunkt. Varje morgon används ekologiskt mjöl från kvarnen för att baka bröd. Frukosten är varierad och består av bland annat säsongens frukt och grönsaker, fruktjuicer, lokala ostar och kallskuret. Anläggningen har en solterrass samt en pool med parasoller och solstolar.

Rummen

De 5 rummen har renoverats och fått enkel men elegant inredning. Alla rum har luftkonditionering, satellit-TV samt eget badrum med hårtork och gratis badprodukter. Gratis Wi-Fi finns i alla utrymmen. För mer information.

Klädsel

Tänk på din klädsel för att du ska få tillträde till katolska kyrkor. Klädkoden förbjuder bl.a. shorts eller kjolar som slutar ovanför knäna, ärmlösa skjortor och/eller tröjor som inte täcker naveln samt plagg med urringningar. Användningen av mobiltelefoner är förbjuden vid kyrkobesök.

I många städer är det förbjudet att bada i fontäner, gå omkring med bar överkropp, dra trolleyväskor och barnvagnar i antika trappor eller sitta vid historiska monument. Informera dig vad som gäller i staden du ska besöka.

Vissa vandringsleder, t.ex. nationalparken ”Le Cinque terre” i Ligurien, har infört förbud mot öppna sandaler, pumps och flip-flops p.g.a. halkrisken. Fel skor kan resultera i böter.

Mobiltelefoni

Det är inga problem att använda mobiltelefon i La Morra men hör efter med er operatör vilka priser som gäller för att ringa och skicka sms.

Packning

Tag med egen yogamatta samt mjuka och rymliga kläder för att du lätt ska kunna göra övningarna. En vattenflaska med lock eller skruvkork är bra att ha med eftersom man bör dricka lite extra vatten före, under och efter yogan. Det är bra om du byter om på hotellet innan yogan eftersom lokalen trots att den är modern och fräsch saknar omklädningsrum för andra än personalen som arbetar där.

Pass/giltigt ID

Svenska turister behöver endast ett giltigt pass för att komma in i Italien, som ju också är ett EU-land.

Polis

Polis, ambulans och brandkår kan nås på det gemensamma larmnumret 112

Resecheckar, debetkort och kreditkort

De flesta hotell, många affärer och restauranger tar internationella kreditkort. Resecheckar accepteras i städer och på de flesta turistorter. I mindre städer och samhällen är det bäst att ha lite kontanter med sig. Kom ihåg att ta med er passet då ni besöker ett växelkontor.

Reseförsäkring

Se till att vara försäkrad! Det är alltid lämpligt att teckna en privat heltäckande sjukförsäkring vid utlandsresa. Det internationella försäkringskortet beställer du från Försäkringskassan.

EU-kortet ger dig rätt till vård de första tre månaderna du vistas i annat Schengenland. Information om hur du kan beställa ett Eu-kort eller vilka kostnader EU-kortet täcker finns på försäkringskassans hemsida.

Sjukförsäkring

Svenskar är berättigade till hälso- och sjukvård vid allmänna italienska sjukhus och hälsovårdscentraler förutsatt att man kan uppvisa det europeiska sjukvårdskortet. De allmänna sjukhusen håller i allmänhet en tillfredsställande professionell nivå, även om problem förekommit främst i södra och centrala Italien. De allmänna sjukhusens materiella standard är oftast lägre än i Sverige, och endast i undantagsfall är personalen engelskspråkig. Den privata sjukvården är väl utbyggd i de större städerna.

Det är viktigt att resenärer ser över sitt vaccinationsskydd innan avresa. Mer information på Folkhälsomyndighetens hemsida.

Tidsskillnad

Italien följer centraleuropeisk tid. Det betyder att klockan är lika mycket i Sverige och Italien året runt.

Utflykter

Bokas på plats genom turistbyrån som ligger på Piazza Martiri 1 där den stora gågatan börjar.

Vaccination

Tag kontakt med en vaccinationscentral. Du bör kontrollera att vaccinationerna mot difteri, polio och stelkramp fortfarande gäller. Annars är det inga krav på att vaccinera sig när man reser till Italien. TBE förekommer, men vaccinering är inte nödvändigt. … Känsliga personer kan behöva vaccinering mot hepatit B.

Valuta

På följande sida hittar du information om växelkurser som kan vara användbara för att planera din resa.

Öppettider

Restauranger håller oftast öppet för lunch kl 12.00-14.00 och för middag på kvällen kl 19.30-22.00. Många restauranger håller stängt någon dag i veckan, ofta söndagar eller måndagar.

Väder

Klimat La Morra per månad .

MÅNAD DAGTID MAX NEDERBÖRD DAGAR SNÖ
Januari 7°C 30mm 4
Februari 11°C 57mm 4
Mars 17°C 61mm 1
April 20°C 60mm 0
Maj 24°C 66mm 0
Juni 28°C 88mm 0
Juli 32°C 67mm 0
Augusti 30°C 68mm 0
September 25°C 45mm 0
Oktober 20°C 56mm 0
November 13°C 94mm 1
December 8°C 30mm 2

Reseöversikt

Måndag den 8 juni 2020
Kl 09.25 Avresa Stockholm/Arlanda med SAS, SK 689
Kl 12.05 Ankomst Milano
Busstransfer till La Morra tar cirka 2- 2,5 timme.
Incheckning på hotellet
Informationsmöte om veckan
Aktiviteter enligt program

Tisdag den 9 juni 2020
Aktiviteter enligt program

Onsdag den 10 juni 2020
Aktiviteter enligt program

Torsdag den 11 juni 2020
Aktiviteter enligt program

Fredag den 12 juni 2020
Aktiviteter enligt program
Avresa från La Morra ca kl. 10.00
Exakt avresetid meddelas senare.

Avresa från Milano kl. 13.00 med SAS, SK 690
Ankomst Stockholm/Arlanda kl. 15.40

Program

Måndag den 8 juni 2020

Eftermiddag:
17.30 Välkommen och information i yogalokalen. Adress Piazza Vittorio Emanuelle 4.
Yogapass 18.00-19.00

Tisdag den 9 juni 2020

Förmiddag
Yogapass
9.00 -11.30
Lunch: 11.30 -14.00 Gemensam lunch på Osteria More e Macine
Via XX Settembre 18 för den som vill. Var och en betalar för sig.
Eftermiddag
Yogapass 14.00-16.00

Onsdag den 10 juni 2020

Förmiddag
Yogapass 9.00-11.30
Lunch 11.30 -14.00 på egen hand
Eftermiddag
Yogapass 14-16.00

Torsdag den 11 juni 2020

Förmiddag
Yogapass 9.00-11.30
Lunch: 11.30 -14.00 på egen hand
Eftermiddag
Yogapass 14.00-16.00

Fredag den 12 juni 2020

Förmiddag
Yogapass 7.00 -8.30
Frukost
Avresa La Morra ca kl. 10.00.
Tid och plats meddelas senare.

Med reservation för förändringar i programmet.

Kursledare

Ulf som yogalärare

Foto: Yannick Lafontan

Ulf som nyhetsankare på TV

Yogalärare är Ulf Wallgren, före detta nyhetsankare på Sveriges television som efter 40 år inom media bytt spår i livet och sedan några år valt att på heltid ägna sig åt MediYoga och hur du kan hitta balans i ditt liv.

Ulf är utbildad MediYogalärare steg 2 vid MediYogainstitutet och vidareutbildar sig för närvarande till yogaterapeut. Han är också utbildad instruktör i MIMY (mindfulness och medicinsk yoga).

Ulf leder yogaklasser på flera yogastudior i Stockholm tex MediYogaCenter Stockholm, Yogamana och på Friskvården på Sveriges Television.

Ulf arrangerar också mycket populära yogahelger och yogaveckor både i Sverige och utomlands och reser runt och föreläser och leder MediYoga på yogastudior och företag i Sverige.

MediYoga

MediYoga är en lugn och trygg yogaform som bland annat används inom svensk hälso- och sjukvård. Den kan utövas av alla eftersom du kan göra övningarna inte bara på en matta utan även på stol eller stående, Den ser till hela människan och fokuserar på att aktivera och stärka kroppens självläkande förmåga. MediYoga skapar ett inre lugn, medveten närvaro, djup kroppskännedom och gör dig glad.

I MediYoga är kvalitetssäkring och patientsäkerhet viktiga inslag. Sen slutet av 90-talet har det bedrivits omfattande forskning med goda resultat på patienter med hjärtbesvär, ryggproblem, stress, sömnsvårigheter och olika smärtillstånd.

Du kan läsa mer om Ulf och MediYoga på www.ulfwallgrenyoga.se

Fakta och priser

Resa till La Morra 8–12 juni 2020

NU PRISSÄNKT MED 1.000 KRONOR

Fior Di Farine

Pris per person, del i dubbelrum

 • Dubbelrum 13.450 kr
 • Tre-bäddsrum 12.450 kr
 • Tillägg enkelrum 1.485 kr

Villa Katerina

Pris per person, del i dubbelrum

 • Standardrum 13.990 kr Tillägg enkelrum 2.990 kr
 • Superiorrum 14.360 kr Tillägg enkelrum 3.290 kr
 • Suite 15.290 kr Tillägg enkelrum 3.850 kr

ALTEZZA Lägenheter
(lägenheterna består av ett dubbelrum, vardagsrum, kök, toalett. Frukost ingår ej utan den får man tillaga själv i köket)

Pris per person

Två personer delar på en lägenhet

 • Lägenhet Alba 15.450 kr
 • Lägenhet Mansard 15.750 kr
 • Lägenhet MonVizoL 16.190 kr

Priset inkluderar

 • Flyg Stockholm/Arlanda – Milano t.r SAS
 • Flygskatt
 • Transfer Milano flygplats – La Morra t.r
 • Logi, 4 nätter
 • – Lägenhet Altezza
 • – Villa Katerina (del i dubbelrum)
 • – Fior Di Farine (del i dubbelrum)
 • Frukost ingår på Villa Katerina och Fior Di Farine men ingår ej i ALTEZZA lägenheterna
 • Lokal logiskatt
 • Lokal för yoga
 • Ulf Wallgrens yogaprogram, samt pdf på passen så att du kan öva hemma efter veckan

Priset inkluderar ej

 • Försäkring
 • Vaccination
 • Avbeställningsskydd

För genomförande av resan krävs minst 10 betalande resenärer.

Guide

.

Galleri

Samtliga foton copyright Ulf Wallgren